GeldInternetTech

5 goedkope games die winst hebben gemaakt

0

De productie van een videogame voor op de Xbox 360 of PlayStation kost gemiddeld zestig miljoen dollar. Dat is een hele smak met geld. Maar er zijn ook een heleboel goedkope games die enorm populair zijn en veel winst maken. Het geheim? Een leuke gameplay, consistente werking en goede graphics. Lees gauw verder voor de vijf goedkoopste games die in verhouding belachelijk veel geld hebben opgeleverd.

Tetris

Wie is er niet mee groot geworden? Tetris is een van de meest populaire spellen die de goede oude Nintendo Game Boy heeft gekend. En nog steeds kun je het spelen op verschillende spelsites en via een betaalde app. Het puzzelspel waarbij je blokken in diverse samenstellingen in elkaar moet laten zakken, terwijl het tempo steeds verder wordt opgevoerd, is bedacht door Alexey Leonidovich Pajitnov. Het werd maar liefst 500 miljoen keer verkocht. Dat is krankzinnig veel. Zoveel zelfs dat het volgens de kenners in deze tijd niet meer voorkomt.

FEZ

Alleen al op de eerste dag dat Fez beschikbaar werd gesteld via de Xbox Live Arcade werd het spel 20.000 keer verkocht. Hoewel de puzzel-videogame in eerste instantie nog wat kinderziektes bevatte, scoorde het meteen al hoog op Metacritic. Spelers kruipen in de huid van he 2D-mannetje Gomez die de wereld moet redden door kubussen te verzamelen. Het spel is bijna net zo verslavend als blackjack online en begint relatief simpel, maar wordt elk level iets moeilijker. Inmiddels is de game ook beschikbaar voor PlayStation 4 en een aantal andere consoles.

Castle Crashers

Net als Fez is ook Castle Crashers met een laag budget geproduceerd. En ook dit spel werd gelanceerd via de Xbox Live Arcade-winkel. Het is zelfs het bestverkochte spel aller tijden via dit distributiekanaal. Volgens venturebeat.com is het ruim 2,5 miljoen keer gedownload. Castle Crashers is een 2D-spel dat ergens wel wat weg heeft van Super Smas Brosh. Extra leuk vinden de spelers dat het een multiplayer-modus heeft. Daardoor kun je het met wel vier spelers tegelijk spelen. Het is dan ook niet zo gek dat de game tegenwoordig ook beschikbaar is op Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox One.

Dead Cells

Dead Cells is een van de meest verkochte spellen via zowel pc als Nintendo Switch. Miljoenen exemplaren gingen ervan over de toonbank. Je krijgt bij dit spel de leiding over een mislukt chemisch experiment. Aan jou de taak om te achterhalen wat zich afspeelt op een vervloekt eiland, terwijl je aan allerlei uitdagingen wordt onderworpen. Geloofd om zijn harde gevechten, vijanden die je continu uitdagen en de responsive bediening. Misschien wel het beste spel dat Metroidvania ooit heeft gemaakt. Met een minimaal budget verdienden ze er miljoenen dollars aan.

Hollow Knight

En toch is het niet het meest winstgevende spel van deze makers. Want de nummer één uit dit lijstje is ook gemaakt door Metroidvania: Hollow Knight. De bedenkers lieten zich duidelijk inspireren op games als Dark Souls en Bloodborne. Reken dus maar op keiharde gevechten. Wie niet vies is van een beetje uitdaging, vindt hierin misschien wel zijn nieuwe favoriete game om te spelen. Hollow Knight is door een klein maar goed team gemaakt met een ‘miniscuul’ budget. Het spel kost maar 15 dollar en er zijn wereldwijd meer dan 2.8 exemplaren van verkocht.

4 reden waarom flyeren nog steeds werkt

Previous article

Drones gebruiken voor zakelijke doeleinden

Next article

You may also like