Handig

5 tips voor een lucratieve thuiswerkdag

0

Een groot aantal werknemers werkt nog altijd thuis. Hoe kom je zo’n dag zo goed mogelijk door, en weet je ook nog bergen werk te verzetten?

Laten we maar direct duidelijk zijn: je blijft niet in pyjama lopen, je maakt een schema je zorgt ervoor dat je niet gestoord kan worden. Dat is wel de strekking van een lucratieve thuiswerkdag. Dan blijf je fris en kun je gemotiveerd aan de slag.

1.Werkplek

Trek kleding aan die je lekker zit, zorg voor een goede bureaustoel en een comfortabele werkplek. Die mag ook best gezellig zijn. Je laat XD Design laptoptas voor wat deze is. Vanaf nu staat je laptop op de keukentafel. Of liever nog, op een bureau in een andere kamer. Dat laatste is niet voor iedereen weg gelegd, maar als je de mogelijkheid hebt is een rustige plek het beste.

2.Werktijden

Houd je aan een vast werkritme. Begin niet te laat, neem regelmatig even een break en houd op tijd op. Eigenlijk net als wanneer je op kantoor werkt. Je kunt met de tijden schuiven, maar wees je er bewust van dat je productief moet blijven. Niet tussendoor met je handtas ‘even’ naar de supermarkt. Ga niet lanterfanten. Voor je het weet ben je maar wat aan het rommelen.

3.To do lijst

Als je moeite met het overzien van je taken, maak dan een schema of een to do lijst. Dat motiveert en je kunt op een structurele manier aan de slag. Vink de taken die klaar zijn af. Online zijn er ook programma’s beschikbaar die je kunnen helpen structureel te werken.

4.Bereikbaarheid

Wees duidelijk wanneer je voor collega’s of klanten bereikbaar bent. Het gevaar zit ‘m erin dat je tot ’s avonds laat doorgaat of op een appgroep zit met collega’s. Dat kun je beter niet doen, als van thuiswerken niet wilt doordraaien. Met andere woorden: stel je grenzen. Breng structuur aan en bescherm jezelf tegen te veel werken.

5.Pauze

Neem op tijd pauze. Ga af en toe naar buiten. Dat is nog steeds mogelijk zolang je maar de anderhalve meter afstand houdt. Dender niet door. Dat is niet bevorderlijk voor je concentratie.

Het is zelfs goed om bijvoorbeeld ’s morgens wat eerder te beginnen en met je Micmacbags tas met daarin een paar heerlijke boterhammen tussen de middag een flinke wandeling te maken. Heb je meteen je lunch en sportmoment gehad.

Zo voeren celebs de prijs van een huis op, met een tas is dat net zo

Previous article

Deze accessoires moet je echt hebben voor je elektrische scooter

Next article

You may also like