Werk & School

Aan deze dingen moet je denken als je start als zelfstandige in de zorg

0

Werken in de zorg doen veel mensen vanuit een passie. Nu wil je er natuurlijk wel goed voor betaald krijgen. Als zzp’er aan de slag in de zorg gebeurt daarom steeds vaker. Maar waar moet je aan denken als je als zelfstandige start in de zorg? In deze blog lees je hier alles over.

Misschien werk jij al even in de zorg, dan ken je vast een aantal collega’s om je heen die gestart zijn als zzp’er. Als zelfstandige zorgverlener werken heeft zo zijn voordelen. Zo kan het zijn dat je flexibeler bent, je bent zelfstandig en heb vaak meer afwisseling. Maar er zijn ook dingen waar je op moet letten als zzp’er. Zo wil je er bijvoorbeeld zeker van zijn dat je voldoende inkomen hebt. En hoe doe je het met jouw BIG-registratie. Kortom er komen toch flink wat dingen bij kijken wanneer jij gaat werken in de zorg.

Waar moet je aan denken als je als zelfstandige gaat werken in de zorg?

Er zijn net als bij andere beroepen een aantal dingen waar jij aan moet denken. ZO moet jij je bijvoorbeeld inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast moet jij je aanmelden bij de belastingdienst. Leuk dus om alvast na te denken over een naam voor jouw bedrijf.

Maar naast deze belastingtechnische onderdelen moet je nog letten op een aantal andere zaken. Hieronder staan ze voor je op een rijtje.

Het vinden van goed betaald werk

Het kan zijn dat je werk vindt door bijvoorbeeld ambulant werk te gaan doen. In dit geval kan het zijn dat er geen bemiddelaar nodig is. Maar in veel gevallen kan jij via een bemiddelaar aan de slag. Zo zal de bemiddelaar goed werk voor je vinden en hoef jij niet zelf te zoeken naar goed betaald werk. Je bent zelf alsnog voor je zzp zorg belastingaangifte en de factureringen. Ook blijf jij zelf flexibel en mag je bepalen wanneer jij werk inplant of niet. Het enige waar de bemiddelaar voor zorgt is dat er geschikt werk voor je komt.

BIG-registratie belangrijk

Als zorgverlener heb jij een BIG-registratie en deze wil je natuurlijk behouden. Wanneer jij jouw uren bijhoudt moet dit geen probleem zijn. Zo moet jij binnen jouw specialisme minimaal 2080 uur draaien in 5 jaar tijd. Om je registratie te behouden moet je dus vooral zorgen voor een goede administratie. Haal jij je uren niet? Dan kan je altijd nog bijscholing doen om toch jouw registratie te behouden.

Benieuwd waar de BIG-registratie eigenlijk voor staat? Bekijk dan dit artikel.

Verzekeringen

Als laatste is het goed om verzekerd te zijn. Dit moet je allemaal zelf regelen omdat je niet via een vaste werkgever werkt. Wanneer jij fouten maakt waar jij aansprakelijk voor bent dan heeft dit gevolgen. Om deze gevolgen, bijvoorbeeld de kosten hiervoor, in te perken kan je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Ook kan je een arbeidsgeschiktheidsverzekering afsluiten als zzp’er om ervoor te zorgen dat als jij ziek wordt, je toch een uitkering krijgt.

Ook slim voor als je als zzp’er start in de zorg

Bovenstaande zaken wil je hoe dan ook op orde hebben wanneer jij als zzp’er gaat starten in de zorg. Maar het is ook slim om iedere maand wat geld opzij te zetten. Of eens na te denken over je pensioensopbouw. Daarnaast kan je flink wat geld besparen wanneer je kiest voor een zakelijke rekening. Wij hopen dat je met deze tips snel aan de slag kan als zzp’er in de zorg.

Overstappen naar glasvezel of nog even wachten?

Previous article

Betaalbaar koken met kerst hoeft niet moeilijk te zijn

Next article

You may also like