Huis & Tuin

Alles wat je nodig hebt voor een ouderwets avondje gezelligheid met vrienden

0

Mede door de uitbraak van Covid-19 hebben we de afgelopen twee jaar veel sociale contacten moeten afzeggen. Er zijn weken en zelfs maanden geweest waarop er helemaal geen fysiek contact was met vrienden. Voor de meeste mensen was dit enorm lastig. Natuurlijk kon je wel in contact met elkaar staan via de telefoon of sociale media, maar dat is niet hetzelfde als een ouderwets avondje gezelligheid met vrienden. Vereenzaming lag op de loer en veel mensen ondervonden hier de nadelen van. Gelukkig lijkt het er sterk op dat de pandemie zo goed als achter ons ligt en hebben we het normale leventje weer een beetje opgepakt. Dit betekent ook dat we nog heel wat in te halen hebben. Hoog tijd dus voor weer een avondje ouderwets gezelligheid met vrienden. Maar zo’n allereerste keer weer gewoon socializen kan stiekem ook best spannend zijn. Want hoe zorg je ervoor dat het écht weer ouderwets gezellig is en niet enorm tegenvalt? We zetten een aantal tips op een rijtje voor dé perfecte avond.

Bedenk van tevoren wat jullie gaan doen

Een beetje voorbereiding is nooit mis. Bedenk daarom ruim van tevoren wat jullie precies gaan doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ouderwets avondje voetbal kijken? Kratje bier erbij, een aantal lekkere snacks én een goede wedstrijd. Vergeet niet om de gasten ruim van tevoren te laten komen. Zo kunnen jullie alvast een beetje in de stemming komen met de voorbeschouwingen, alvast een beetje indrinken en misschien een wedje leggen over de uitslag van de wedstrijd.

Wil je liever iets buiten de deur doen? Vergeet dan niet vroegtijdig te reserveren. Mede doordat nu alles weer kan, zien we dat meer mensen dan ooit op stap gaan. Met name op de zaterdagen is het dan ook overal enorm druk en moet er zeer vroeg worden gereserveerd. Zo voorkom je teleurstellingen op jullie avond.

Denk ook na over vermaak ná deze activiteit

Een mooie wedstrijd kijken op televisie duurt doorgaans niet langer dan negentig minuten. Nu kan je natuurlijk ook nog de voor- en nabeschouwing kijken, maar dit vult zeker niet de gehele avond. Bedenk daarom ook goed wat jullie ná deze activiteit gaan doen. Op die manier vallen er geen vreemde momenten waarop jullie je vervelen of even niets hebben om over te praten. Besef je goed dat zo’n eerste keer weer samenkomen na lange tijd best wat onwennig kan zijn. Wel zo fijn om dan iets om handen te hebben.

Het rijk voor jou alleen

Toegegeven, je leven ziet er nu waarschijnlijk heel anders uit dan in je studententijd. Je hebt een partner, misschien zelfs wel kinderen en een avondje biertjes drinken met vrienden is zeker geen dagelijkse of wekelijkse kost meer. Een beetje ontspanning en me-time is echter wel nodig. Probeer voor deze onvergetelijke avond daarom het huis leeg te maken. Stuur je partner ook op pad met vrienden en leg de kinderen vroeg op bed (of kijk opa en oma eens lief aan!) Zo hoef je verder niets meer te doen of rekening mee te houden. Echt ouderwets genieten dus.

Het opzetten van jouw eigen kledingwinkel; what to know?

Previous article

Voorbereiden op een trektocht doe je zou

Next article

You may also like