Tech

Bitcoin als alternatieve betaalmiddel steeds meer gebruikt

0

Hoe vaak horen we niet over de bitcoin als een nieuwe betaalmiddel? Wie maakt er gebruik van en waarom? Bitcoin is een digitale munt die je niet fysiek kan vasthouden. Vroeger was er geen euro om te betalen, ook waren online betalingen niet aanwezig. Er was toen een manier van ruilhandel, later kwam goud en zilver en toen kwamen de biljetten en munten waar wij dagelijks gebruik van maken. Bitcoin is ook zo een betaalmiddel dat in de toekomst de nummer 1 munt zal zijn.

Waarom bitcoin als betaalmiddel?

De bitcoin heeft vele voordelen waarom vele mensen overstappen om te betalen met bitcoin. Een simpel voorbeeld waarom de bitcoin zo vaak wordt gebruikt is omdat vele webshops en andere bedrijven deze betalingen accepteren en de deals veel beter en voordeliger zijn dan normaal. Stel je betaalt 100 dollar voor een normaal abonnement bij een boekhandel, kan je met bitcoins ter waarde van 100 dollar behalve een abonnement op boeken ook misschien 2 boeken naar keuze gratis meekrijgt waarvoor je normaal zou moeten uitgeven.

Verder als je online betaald moet je begrijpen dat jouw geld en credit worden beheerd door een bank terwijl erbij bitcoin geen sprake is van banken aangezien jij zelf de eigenaar bent van jou bitcoin en jij zelf bepaald wat je mee wilt doen. Een ander belangrijk factor is dat bitcoin overal ter wereld gebruikt kan worden, m.a.w. je hoeft jou bitcoin niet te wisselen in euro als in Europa bent of wisselen in dollars als je naar de Verenigde Staten moet. Heel wat grote bedrijven hebben dit ingezien hebben nu bitcoin geaccepteerd als betaalmiddel. Een voorbeeld hiervan is Microsoft zelf, zo zien we dat Xbox gamers nu hun in game inkopen met bitcoins kunnen bekostigen.

Gebruik van bitcoin nu

Behalve de webshops en cafés zien we ook dat grote online bitcoin transacties plaatsvinden. Men denkt dat het ook een manier is voor terrorisme en andere illegale praktijken een manier is om ongehinderd hun praktijken te financieren. Er is geen spoor aanwezig om te achterhalen wie bitcoins stuurt naar wie aangezien bitcoin heel secuur is wat privacy betreft. Dus ja bitcoin heeft ook zijn weg gevonden naar de donkere wereld en heel gauw zal hij ook deel uitmaken van onze wereld als het officiële betaalmiddel.

Bron: https://www.bitcoinexchangenederland.nl/

Deze accessoires moet je echt hebben voor je elektrische scooter

Previous article

Hoe ver is eSIM in Nederland en wat is het?

Next article

You may also like