Huis & Tuin

Creëer het ultieme buitengevoel met een tuinkamer

0

Wat is er fijner dan zo lang mogelijk van het buitenleven genieten? Door het onvoorspelbare Hollandse weer is een tuinkamer de perfecte optie om zoveel mogelijk uren buiten rond te brengen. Met een tuinkamer verleng je de binnen- en buitenruimte. Je zit midden in de natuur maar behoudt toch het comfort van binnen. Sla bij mooi weer de deuren open en steek bij de frissere dagen juist een haardje aan. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor het inrichten van jouw tuinkamer? Wij geven je een aantal tips en inspiratie.

Wat is een tuinkamer?

Misschien verwar je een tuinkamer al snel met een overkapping. Het verschil tussen een tuinkamer en overkapping is dat een overkapping geen wanden heeft en wind doorlaat. Tuinkamers daarentegen hebben zij- en voorwanden waarmee je de ruimte kunt afsluiten. Een tuinkamer is vaak niet geïsoleerd, zoals een serre. Wel laat een tuinkamer wind buiten en houdt de warmte binnen. Je kunt een tuinkamer vastmaken aan je huis of er juist voor kiezen om de kamer achter in de tuin te plaatsen. 

Vloer in de tuinkamer

De keuze van de vloer is erg belangrijk wanneer je het huiselijk gevoel naar buiten wilt halen. Ga voor een vloer die je ook binnen zou gebruiken. Een betonvloer of tegels in een houtlook zijn hierbij goede opties. Laat de ruimte optisch groter lijken door te gaan voor een vloer in dezelfde tint als binnen. Kleed het geheel aan met een knus vloerkleed.

De indeling van de tuinkamer

Houd bij het indelen van de tuinkamer rekening met de functie van de ruimte. Dient de tuinkamer als relaxplek? Ga dan voor een heerlijke loungeset waarin je lekker onderuitzakt. Houd jij juist meer van gezellig tafelen met vrienden en spelletjes spelen? Kies dan voor een tuinset. De tuinsets van Kees Smit Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het maakt niet uit hoe groot jouw tuinkamer is. Van ronde tuintafels met vier stoelen tot aan grote lange tafels voor acht personen. Bedenk zelf hoe je de ruimte wilt inrichten en voor hoeveel personen je plek nodig hebt.

De tuinkamer verwarmen

Tijdens warme zomerdagen zet je makkelijk de deuren van de tuinkamer open. Voor de frisse zomeravonden is een verwarming in de tuinkamer onmisbaar. Denk hierbij aan een heater, buitenhaard of een vuurtafel. Hiermee kun je tijdens de minder warme dagen ook genieten van het buitenleven en je tuin. Pak een lekkere warme deken, steek wat kaarsjes aan en de knusse avonden kunnen beginnen.

Ervaar het ultieme buitengevoel

Haal de natuur naar je tuinkamer door de ruimte te voorzien van prachtige planten en bloemen. Door de lichtinval is de tuinkamer zeer geschikt voor zowel tuin- als kamerplanten. Ook doen mediterrane en subtropische planten het goed in de tuinkamer door de wisseling van temperatuur. Tropische planten zoals een bananenplant of monstera kunnen goed tegen temperaturen van dertig graden of hoger. Ook vinden ze het niet erg wanneer de temperatuur in de avonden weer daalt. Een tuinkamer is ook de ideale plek voor een moestuin. Verbouw je eigen groenten en fruit zoals broccoli, courgettes en kersen.

Je hebt werktuigbouwkunde gestudeerd: en nu?

Previous article

Slaapkamertrends: het design bed

Next article

You may also like