Huis & Tuin

De juiste overheaddeur kiezen: waar let u op?

0

U bent op zoek naar overheaddeuren. Een korte zoektocht op internet leert dat er meerdere merken, soorten en typen zijn. Waar moet u nu op letten? We helpen u graag op weg.

  1. Isolatie

Overheaddeuren dekken een grote opening in de gevel van uw pand af. Of dit nu een grote hal is, of een wat kleiner pand, het type deur dat u kiest zal voor een groot deel bepalend zijn voor uw energieverbruik. Als energiebesparing belangrijk voor u is, kies dan in ieder geval voor geïsoleerde panelen. De meest gangbare geïsoleerde panelen zijn ca 4 cm dik en gevuld met een polystyreen (piepschuim) vulling. Indien u op zoek bent naar een transparante deur, kies dan voor dubbelwandige vensters.

  1. Inbouwmogelijkheden

Traditionele overheaddeuren worden vaak via rails langs het plafond omhoog gerold. Bij de installatie van dergelijke deuren wordt er een railconstructie aan het plafond bevestigt. Heeft u echter weinig ruimte achter de deur, omdat hier bijvoorbeeld een installatie zit? Heeft uw gebouw een schuin dak? Of heeft u de volledige hoogte van de ruimte nodig? Kies dan voor een ruimtebesparende oplossing. Er zijn naast overheaddeuren ook roldeuren en vouwdeuren in de handel die specifiek voor deze situaties ontwikkeld zijn

  1. Veiligheid

Veiligheid van u, uw personeel en uw spullen is belangrijk. U wilt immers niet dat uw personeel iets overkomt of dat uw spullen beschadigd raken bij gebruik van de deur. Let daarom op of de deur voldoet aan de veiligheidseisen. Iedere deur, maar zeker een automatische deur, dient voorzien te zijn van een systeem om beknelling te voorkomen. Let naast het risico op beknelling ook op valbeveiliging en inbraakbeveiliging.

  1. Ramen of een loopdeur

Kiest u voor een praktische gesloten deur? Overweeg goed of u vensters of een loopdeur nodig heeft. Vensters zorgen voor een natuurlijke lichtinval waardoor u binnen kunt besparen op verlichting. Een loopdeur is handig als u, uw personeel of uw klanten ook via de deur naar binnen moeten kunnen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een volledig transparante deur. Met glas of kunststof panelen creëert u een moderne uitstraling en houdt u een helder zicht.  De meeste overheaddeuren kunnen met al deze opties uitgevoerd worden. Traditionele roldeuren (vergelijkbaar met rolluiken), hebben deze opties meestal niet.

  1. Onderhoudsgevoeligheid

Als u kiest voor een degelijke kwaliteitsdeur en deze is door een betrouwbare partij geïnstalleerd en onderhouden, dan mag u verwachten dat de deur lang mee gaat, zonder storingen. Traditionele overheaddeuren kunnen echter wel onderhoudsgevoelig zijn als ze zijn uitgerust met balansveren. Balansveren gaan een bepaalde tijd mee  en dienen regelmatig gecontroleerd en bijgesteld te worden. Als u kunt kiezen voor een deur zonder balansveren, heeft u deze problemen niet.

Bent u op zoek naar een ruimtebesparende, goed isolerende en onderhoudsarme deur met veel uitvoeringsopties? Kijk dan eens naar de Compact vouwdeur. Deze 100% Nederlandse deur heeft een uniek vouwsysteem waardoor er geen plafondrails nodig zijn. Stel uw deur naar uw wensen samen en vraag een prijsopgave op www.rolflex.com.

Een serverkast kopen?

Previous article

Zo kom je hoger in Google

Next article

You may also like