Handig

Een straatfeest organiseren, zo doe je dat

0

Je buren. Je hebt ze niet voor het uitkiezen, en toch zie je ze soms vaker dan je beste vrienden. En alhoewel je vast niet met al je buren een klik voelt, kan het geen kwaad om de verhoudingen een beetje goed te houden. Daar wordt het een stuk gezelliger van.

Je kan niet om ze heen

Als je ’s morgens de deur uit gaat, of ’s avonds weer thuiskomt. Als je de hond uitlaat, of het vuilnis aan de straat zet. Als ze een pakje voor je hebben aangenomen, of jij voor hen. Of gewoon als je vanuit de woonkamer naar buiten kijkt: je buren zijn er altijd.

Met sommige buren zal je wat meer contact hebben dan met anderen. Van sommige buren ken je misschien niet eens de naam, terwijl je met anderen een vriendschappelijk contact hebt. En sommige buren zal je misschien ronduit niet leuk vinden, totaal niet je types, terwijl je met anderen juist ook als ze niet bij je in de straat hadden gewoond bevriend had kunnen raken.

Je buren: een bonte verzameling mensen, die min of meer toevallig bij elkaar in de straat terecht zijn gekomen. Jullie hoeven geen beste vrienden te worden, maar een goed en gezellig contact kan er wel voor zorgen dat het extra fijn wordt om te wonen waar je woont. De beste manier om dat te realiseren, is door een straatfeest te organiseren.

Gezellig, met iedereen

Een straatfeest is pas leuk als ook echt iedereen komt. Zorg er dus in ieder geval voor dat iedereen wordt uitgenodigd, en vraag het bij iedereen persoonlijk even na of ze ook echt komen. Belangrijk, want een feest in de straat wordt pas gezellig als iedereen aansluit, en kan de verhoudingen juist verslechteren als een deel van de buren er niet bij is, en zich binnenshuis zit te ergeren aan de herrie.

Zorg ervoor dat het feest geschikt is voor iedereen, zowel voor de jongste kinderen als de oudste buurtbewoners. Zo zorg je ervoor dat iedereen zich vermaakt, en het feest echt een succes kan worden. De invulling kun je het best bepalen met een groepje buren van verschillende leeftijden, zo voorkom je dat je een groep over het hoofd ziet.

Hapjes en drankjes kun je op verschillende manieren organiseren. Je kunt alle bewoners om wat geld vragen en inkopen doen, maar leuker is het misschien als iedereen zelf iets meebrengt. Door consumptiebonnen te verstrekken, voorkom je dat de mensen die het eerst op het feest zijn alles al op hebben voordat de rest arriveert.

Ook leuk: alle buren iets mee laten nemen dat de straat gezelliger kan maken. Denk aan mooie plantjes of stoepkrijt. Verdeel lootjes onder alle bewoners, en maak een heuse verloting met al deze ‘prijsjes’. Zo gaat iedereen met iets leuks naar huis én wordt de straat ook na het feest extra gezellig.

Gordijnen op maat: is dat nodig of kun je ook standaard gordijnen nemen?

Previous article

Werken op afstand: we doen het steeds vaker en beter

Next article

You may also like