Huis & Tuin

Heb jij nog geen woonverzekeringen afgesloten?

0

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, komt er veel op je af. Je moet heel veel dingen regelen, je moet zorgen dat je woning ingericht wordt en daarnaast moet je ook nog je normale leven leiden. Geen wonder dus dat veel mensen vergeten om de juiste woonverzekeringen af te sluiten. Het vervelende aan verzekeringen is dat je vaak pas merkt dat je ze vergeten bent, op het moment dat je ze heel hard nodig hebt. Om dit moment te voorkomen, willen we je in dit artikel graag laten zien wat het nut is van een woonverzekering, wat de mogelijkheden zijn en hoe je vandaag nog een mooie polis kunt afsluiten. Woonverzekeringen kunnen je veel problemen besparen en dat terwijl ze je bijna niets hoeven te kosten.

Wat heb je nodig?

Als we het hebben over woonverzekeringen, dan hebben we het over de inboedel- en de opstalverzekering. Iedereen heeft een inboedelverzekering nodig. Deze verzekering dekt alle schade die je opgelopen hebt aan de spullen die in je woning staan. De oorzaak van deze schade kan heel sterk uiteenlopen. Misschien heb je een fles rode wijn over je nieuwe vloerbedekking laten vallen, misschien is je woning bezocht door dieven, maar het kan ook zijn dat je brand in je woning hebt gehad. Wat de reden ook moge zijn; je inboedelverzekering zorgt ervoor dat het repareren van deze schade jou niet in de financiële problemen zal storten. Je verzekeraar zal de schade in kaart brengen en vervolgens een bedrag naar je overmaken. Dit geld kun je gebruiken om de beschadigde objecten te vervangen of om ze te laten repareren.

Een verzekering voor woningeigenaren

Wanneer je de eigenaar bent van het huis waar je in woont, raden we je aan om ook een opstalverzekering te nemen. Een opstalverzekering voor je huis is belangrijk omdat je namelijk niet genoeg hebt aan enkel een inboedelverzekering. De woning zelf is namelijk geen onderdeel van de inboedel, maar kan wel degelijk forse schade oplopen. Deze schade kun je herstellen met behulp van je inboedelverzekering. Heb je bijvoorbeeld forse lekkage gehad en zijn je muren en vloeren flink beschadigd, dan kun je je opstalverzekering aanboren om deze schade zo snel mogelijk weer te herstellen. Huur je een woning, dan is je huurbaas verantwoordelijk voor het pand zelf. Het spreekt dan voor zich dat je geen opstalverzekering hoeft af te sluiten.

Sluit je polis vandaag nog af

Als je nog geen woonverzekering hebt, is het tijd om deze alsnog af te sluiten. Je loopt zonder verzekeringen, welke dan ook, grote risico’s en dat is niet verstandig. Je kunt even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan om de mogelijkheden door te nemen. Vaak is het zo dat hoe meer verzekeringen je bij een partij afsluit, hoe meer korting je kunt pakken. Bezuinig daarom nooit op verzekeringen omdat een goede verzekering je alleen maar geld bespaart. De onkosten die je moet maken zonder verzekering, zijn namelijk altijd hoger dan de premie van je verzekering.

Ben jij geïnteresseerd in een passief inkomen?

Previous article

Wat zijn de valkuilen bij het afsluiten van een woonverzekering?

Next article

You may also like