GeldInternet

Hoe kies ik een PSP? 

0

Wil je uitbreiden met jouw webshop? Wil je meer betaalmogelijkheden aanbieden aan jouw klanten? Of denk je erover je facturatie te automatiseren? Dan kun je het beste beroep op een payment service provider die dat allemaal voor jou kan regelen. Maar waar kan een Payment Service Provider je nog zoal bij helpen? Je leest het hier in deze blog!

Is een betaalprovider verplicht?

Nee, een betaalprovider onder de arm nemen is niet verplicht, wel handig. Tenminste, in de meeste gevallen. Ben jij eigenaar van een kleinschalige webshop die maar enkele producten verkoopt en uitsluitend iDEAL wil aanbieden? Dan heb je wel een PSP nodig, maar maakt de keuze voor welke PSP je kiest misschien niet zo veel verschil. Maar het kan al heel snel wél interessant worden. Want begint jouw business wat te rollen (en laten we eerlijk zijn, dat is wel de bedoeling van een webshop)? Dan wil je in de eerste plaats ook voldoende betaalmethoden aan kunnen bieden, en misschien wel de mogelijkheid om achteraf betalen toe te voegen aan dat lijstje van opties. Verder kan een PSP je ook ondersteunen in heel wat processen die je nu misschien nog handmatig doet. Denk aan betaal reminders sturen, maar ook aan automatische betaalverzoeken en facturatie volledig in jouw huisstijl. 

Kijk en vergelijk 

Zomaar blindelings kiezen voor een bepaalde software of tool is nooit een goed idee. Een software provider moet een meerwaarde zijn voor je bedrijf en vooral: het pakket moet aansluiten op jouw behoeftes en dat geldt uiteraard ook voor een samenwerking met een payment service provider. Want een breed aanbod aan betaalmogelijkheden is één ding, maar wat als je dat allemaal niet nodig hebt? Vragen die je je kan stellen zijn onder andere: Welke techniciteiten en functies levert deze aanbieder? Hoe zit het met de klantendienst en de service in geval van storing? Kan deze betaalprovider met mij groeien? Welke internationale betaalmiddelen biedt deze provider aan? Denk bijvoorbeeld aan bancontact voor een webshop die ook in België wilt gaan verkopen. Maar ook de tarieven zijn vanzelfsprekend vaak doorslaggevend. Goede research is daarom het halve werk, want enkel dan kom je te weten wat de verschillende aanbieders voor jou kunnen betekenen. Ga dus in gesprek met verschillende aanbieders en maak een gegronde keuze op basis van die gesprekken. Succes!  

Je huis laten verven? Wat kost dit gemiddeld?

Previous article

Goede pokerspeler worden? Dit heb je nodig!

Next article

You may also like