Nieuws

Hoe kies je een zorgverzekeraar die bij jou past?

0

Wil je jouw zorgverzekering oversluiten? Dan heb je flink wat om uit te kiezen. Het aantal zorgverzekeraars is door de jaren heen namelijk ontzettend toegenomen. Hierdoor zijn er tegenwoordig ook ontzettend veel zorgverzekeringen. Dit maakt oversluiten er niet makkelijker op. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen jou in deze tekst om een zorgverzekeraar te kiezen die bij jou past.

Restitutie of naturapolis?

Veel mensen denken dat een basisverzekering overal hetzelfde is. Dit is een misvatting. Zo’n verzekering vergoedt inderdaad vaak dezelfde zaken, zoals een huisartsbezoek. Toch krijg je niet alle zorgkosten standaard vergoed met een basisverzekering. Hetgeen je vergoedt krijgt, hangt onder meer af van de polis waarvoor je kiest.

Kies je voor een basisverzekering met naturapolis? Dan moet je naar een aangesloten zorgverlener wil je de kosten volledig vergoed krijgen. Je kunt ook naar een zorgverlener gaan waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft, dan betaal je zelf (een deel van) de kosten. Bij een basisverzekering met restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Hierdoor bepaal je zelf naar welke zorgverlener je gaat als je zorg nodig hebt.

Om te bepalen wat voor jou de beste polis is, kijk je naar jouw persoonlijke situatie. Zit er een ziekenhuis bij jou in de buurt en wil je hier het liefst heen als er wat is? Kijk dan of dit mogelijk is bij een basisverzekering met naturapolis. Als dit niet het geval is, kies je voor een restitutiepolis. Je betaalt dan meer premie, maar je hebt wel keuzevrijheid. Om te kijken wat het beste bij jou past, kan je je zorgverzekering vergelijken.

Vergelijk zorgverzekeringen met elkaar

Voordat je besluit om jouw zorgverzekering over te sluiten, raden wij je aan om een vergelijking te maken. Op deze manier weet je binnen de kortste keren of oversluiten al dan niet interessant is. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij hun zorgverzekering vergelijken. Sommige mensen bezoeken de website van verschillende zorgaanbieders. Op deze manier kost vergelijken jou veel tijd. Gelukkig kan het tegenwoordig een stuk makkelijker. Hoe? Door je tot een vergelijkingssite te richten. Hier vul je in wat je verwacht van een zorgverzekering en de site doet de rest. Je krijgt direct een overzicht onder ogen, waardoor je snel weet welke zorgverzekering bij jou past.

Waarvoor kun jij je aanvullend verzekeren?

Voor sommige mensen volstaat een basisverzekering. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Geldt dit ook voor jou? Dan kun jij je aanvullend verzekeren. Bij een aanvullende verzekering denken mensen al snel aan de tandarts of fysiotherapie. Kosten die je hiervoor maakt vallen inderdaad buiten de basisverzekering. Wil je ook deze kosten vergoed krijgen? Dan moet jij je aanvullend verzekeren.

Net als bij basisverzekeringen verschillen aanvullende verzekeringen ook van elkaar. Zo hanteert de ene zorgverzekeraar meer en uitgebreidere aanvullende verzekeringen dan de andere zorgverzekeraar. Weet je al dat jij niet genoeg hebt aan alleen de basisverzekering? Bepaal dan waar jij je aanvullend voor wilt verzekeren. Als je dit in kaart hebt gebracht, kun je op zoek gaan naar een zorgverzekeraar waarbij jij zo’n verzekering af kunt sluiten.

Dit is een samenwerking met Zilveren Kruis

4 Lijmsoorten voor de snelle klusser

Previous article

Scooter kopen in 2020 erg populair

Next article

You may also like