Vaak zie je bij de koop van een nieuwe telefoon de optie staan om deze refurbished aan te schaffen. Het zou goed kunnen dat je niet precies weet wat dit inhoudt, want dit is pas de laatste jaren extreem populair geworden. Benieuwd wat een refurbished telefoon precies inhoudt en of dit misschien ook iets voor jou is? Wij zetten de belangrijkste verschillen tussen een refurbished iPhone en normale voor je op een rijtje.
Dit houdt refurbished in
Een refurbished telefoon zit eigenlijk tussen een tweedehands en nieuw model in. Een refurbished toestel is eerder gebruikt door een ander persoon, maar is door de verkoper van de telefoon opgeknapt en voorzien van de beste kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe accu of andere nieuwe onderdelen. Hierdoor is de telefoon van binnen eigenlijk zo goed als nieuw, maar wordt het toestel wel recyclet. En dat brengt vele voordelen met zich mee, zoals een zachtere prijs.
De prijs
Het eerste opvallende (en fijne) verschil tussen een refurbished en nieuwe iPhone is dat je voor een refurbished toestel veel minder betaald. In sommige gevallen zelfs honderden euro’s minder. Mocht je bijvoorbeeld een iPhone xs refurbished aanschaffen, dan scheelt dat misschien wel honderd euro! Dat komt omdat een refurbished model niet nieuw meer is. Toch krijg je er -ondanks de lage prijs- wel ongeveer dezelfde kwaliteit voor. Eén van de grootste voordelen aan refurbished telefoons.
Ga voor groen
De keuze voor een refurbished model is een duurzame keuze. Waarom? Omdat je hiermee de levensduur van één toestel verlengt. In plaats van toestellen (onnodig) weg te gooien en nieuwe te kopen, worden de onderdelen in een toestel vervangen en kan het toestel vervolgens langer mee. Een verstandige keuze dus, die bijdraagt aan een betere wereld.
Verzekerd van kwaliteit
Refurbished telefoons worden met veel aandacht gecheckt op hun kwaliteit en mede daardoor kan je er verzekerd van zijn dat je een smartphone van een goede kwaliteit krijgt. Daarnaast heb je bij refurbished modellen altijd minstens een jaar garantie (vaak zelfs twee) en mocht dus tócht blijken dat iets niet helemaal perfect werkt, dan kun je het snel en kosteloos laten fixen.