HandigHuis & Tuin

Maak je auto winterklaar met deze 9 tips

0

Als je in een land woont waar het in de wintermaanden koud en glad kan worden, is het belangrijk dat je je hier goed op voorbereid. Niet alleen moet je jezelf goed aankleden en warm houden, maar je auto heeft ook wat extra aandacht nodig. In de winter zijn de omstandigheden voor je auto een stuk zwaarder en moet je dus wat stappen nemen om je auto helemaal winterklaar te maken. Zo kun je ’s ochtends gewoon wegrijden en vermijd je irritaties en te laat komen!

  1. Maak de rubbers van de autodeuren goed schoon en smeer ze in met een speciale rubberstick of met talkpoeder. Dit voorkomt beschadigde deurrubbers en vastzittende deuren.
  2. Wanneer je in een gebied woont met veel sneeuw en ijs op de wegen, investeer dan in een goed stel sneeuwkettingen. Hiermee heb je meer grip op de weg en kun je door ruige gebieden rijden zonder problemen.
  3. Een speciale deken voor de voorruit zorgt ervoor dat je minder hoeft te krabben in de ochtend. Gebruik echt een deken die niet vastplakt aan het raam wanneer het vriest, en geen kranten of ander materiaal.
  4. Zorg dat je auto uitgerust is met winterspullen zoals ruitontdooier, slotontdooier (deze wel even buiten de auto bewaren natuurlijk) en ijskrabbers. Hiermee kun je de ergste kou wel trotseren. Mocht je echt ingesneeuwd of vastgevroren zitten is een schep en een wegrijhulp ook geen overbodige luxe.
  5. Wissel de zomerbanden om voor winterbanden voor meer grip op de weg en minder kans op slippen en ongelukken.
  6. De accu van een auto kan in de winter voor problemen zorgen, aangezien de zelfontlading van de accu sneller gaat bij lage temperaturen. Zorg daarom dat je niet alleen hele korte ritjes maakt, want dan kan de dynamo de accu niet voldoende bijladen.
  7. Gebruik de handrem zo min mogelijk: deze kan namelijk vastvriezen. Dit geldt niet voor elektrische handremmen, want deze werken niet met kabels maar op stroom.
  8. Zorg dat je ruiten schoon zijn, zo beslaan ze minder snel. Gebruik de airco om de condens weg te krijgen. Als het te koud is voor de airco zal er ook minder vocht in de lucht zitten, en is de kans op condens stukken kleiner.
  9. Gebruik motorolie van goeie kwaliteit, om te voorkomen dat je auto wel start als het koud is.

 

Voordelig autorijden via private lease

Previous article

Zó zet jij een goede webshop in elkaar

Next article

You may also like