Huis & Tuin

Tegels of tegel laminaat?

0

Laminaat is een zeer populaire vloerbedekking die tegenwoordig veel te zien is in woningen. En dat is niet gek, want het heeft erg veel voordelen. Daarnaast is het verkrijgbaar in veel verschillende soorten motieven, zoals betoonlook, hout en tegels. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van tegel laminaat en normale tegels? Lees dan verder en kom erachter!

De voordelen van tegel laminaat

Tegel laminaat is laminaat in de vorm en in het patroon van een tegel. Doordat ze zo goed nagemaakt zijn, zijn ze bijna niet te onderscheiden van een echte tegel. Tegel laminaat is verkrijgbaar met een v-groef. Een v-groef versterkt het effect van de voegen, die normale tegels ook hebben. Laminaat is erg makkelijk te leggen en simpel te vervangen als er een tegel beschadigd is. Normale tegels voelen in de winter vaak koud aan. Bij tegel laminaat heb je daar geen last van, omdat het is gemaakt van houtvezels. Deze houden beter de warmte vast dan tegels.

Nadelen van tegel laminaat 

Tegel laminaat heeft veel voordelen, maar er is ook een nadeel. Tegel laminaat is een stuk minder sterk dan een tegelvloer. Laminaat zal dus een stuk sneller beschadigd raken dan tegels. Ook kan laminaat minder goed tegen vloerverwarming, omdat het gemaakt is van samengeperste houtvezels.

Voordelen van tegels 

Tegels zijn erg mooi in de woonkamer en ook uiterst geschikt voor in de keuken. De kans is groot dat er in de keuken vaak geknoeid wordt. Tegels zijn erg makkelijk om schoon te maken en dus ook ideaal met kleine kinderen of huisdieren. Ook zijn tegels erg sterk en gaan niet kapot als er iets op valt of overheen schuift. Een ander voordeel is dat tegels in de zomer lekker koel blijven. Dit is natuurlijk weer een nadeel in de winter, maar als je vloerverwarming hebt onder de tegels dan heb je hier geen last van.

Nadelen van tegels 

Naast de vele voordelen zijn er ook nadelen. Sommige tegels kunnen erg glad zijn, wat gevaarlijk kan zijn als je er met sokken op loopt. Een ander nadeel is dat de voegen snel vies worden. Als je kiest voor lichte voegen moet je hier zeker rekening mee houden. Als je gaat voor donkere voegen zie je het vuil minder goed. Tot slot zijn de tegels duur in aanschaf en lastig te verwijderen.

Laat je inspireren.

Nu je alle voor- en nadelen weet van tegel laminaat en een tegelvloer kan je goed afwegen wat het beste bij jou past. Neem een kijkje op de website van Bebo Parketen doe inspiratie op. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en laat je adviseren!

Hoe zijn videogames en gokken met elkaar verbonden?

Previous article

Dit moet je weten over no account casino’s

Next article

You may also like