Nieuws

Top 4 grootste bedrijfsrisico’s

0

Ben jij benieuwd wat een groot risico voor jouw bedrijf kan zijn? Lees dan dit artikel waarin wij de top 4 aan bedrijfsrisico’s voor je op een rij zetten.

Het is niet gek wanneer jij een mooie onderneming hebt dat je ook nadenkt over de risico’s. Zo is er binnen ieder werkveld weer een heel andere risico. In sommige gevallen moet jij je zorgen maken om vallende bakstenen. Maar wanneer jij veel achter de computer werkt, dan zal een risico op een cyberaanval misschien weer groter zijn. Wij zetten de top 4 aan grootste bedrijfsrisico’s voor je op een rij. Ook vertellen we je wat een goede HR Navigator voor je kan doen en welke past bij jou onderneming.

Top 4 bedrijfsrisico’s

Voor we de top 4 gaan doornemen is het belangrijk om vast te stellen hoe je de risico’s kan verminderen. Dit kan een RI&E voor jou doen. Dit is overigens een verplicht nummer wanneer jij een onderneming hebt met meerdere werknemers.

1.    Bedrijfsonderbreking

Eigenlijk komt dit neer op ziekteverzuim. Dit is de meest voorkomende wanneer we het hebben over bedrijfsrisico’s. De reden is natuurlijk duidelijk. Waar je met mensen werkt zal er zich af en toe iemand ziekmelden. Dit kan je niet voorkomen, maar je kan het wel reduceren door verplicht een uur buiten wandelen naast je pauze in te zetten of betere ergonomische stoelen aan te schaffen.

2.    Pandemie

Inmiddels staat deze enorm hoog op de lijst. Een paar jaar geleden hadden we natuurlijk nooit gedacht dat deze überhaupt in de top 5 zou komen te staan. Maar na een wereldwijde pandemie is het wel degelijk een bedrijfsrisico geworden. Door thuiswerken mogelijk te maken verminder je de kans op ziekteverzuim. Er is dus wel degelijk wat aan te doen.

3.    Cyberaanvallen

In een technologische tijd zien we steeds vaker dat cyberaanvallen worden gedaan op zowel grote als kleine ondernemingen. Er valt voor criminelen vaak veel data te halen en dat moet je zien te voorkomen. Hiervoor is bijvoorbeeld een goede software nodig en meerdere wachtwoorden die uniek zijn.

4.    Klimaatverandering

Voor bedrijven kan dit wel degelijk een bedrijfsrisico zijn. Zo kan het zijn dat jij een tankstation eigenaar bent en ziet dat er steeds minder bezoekers zijn. Elektrische auto’s vliegen je om de oren. Om het risico te verminderen zal je moeten meebewegen met bijvoorbeeld een laadpalen.

Wat kan een HR navigator betekenen voor jouw bedrijf?

Een HR navigator gaat samen met jouw bedrijf opzoek naar een goede en passende HR oplossing. Dit doormiddel van een helder en overzichtelijk traject. In een paar fases gaan ze te werk en ze komen met onafhankelijke HR leveranciers die passen bij jouw bedrijf. Uiteindelijk kies je natuurlijk zelf, maar een goede HR navigator geeft het zetje in de juiste richting.

Wat voor spellen kun je op je computer spelen?

Previous article

Hoe weet je of een website betrouwbaar is?

Next article

You may also like