Handig

Waar op te letten bij een auto zoals een Ford Fiesta occasion tweedehands kopen?

0

Als je een tweedehandsauto gaat kopen, dan komen daar wat meer (en andere) zaken bij kijken dan wanneer je een nieuwe auto koopt. In plaats van dat je zelf beslissingen maakt over bepaalde features van de auto, is hier bij een tweedehands aankoop vaak geen ruimte voor. Althans, dat is het idee. Maar is dat eigenlijk wel zo? In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto.

Voordelen tweedehandsauto

Het grote voordeel van een tweedehands auto is dat je een duurzame keuze maakt. In de wereld consumeren mensen steeds meer en meer, en minder producten worden hergebruikt. Dit is zonde, want vaak zijn producten kwalitatief nog goed en kunnen ze met wat kleine aanpassingen gemakkelijk door als nieuw. Wil je dus duurzame keuzes maken, dan is een tweedehands auto aanschaffen een heel goed idee.

person wearing black watch holding black camera

Tweedehands auto online

Je denkt misschien dat je een tweedehands auto altijd koopt via een site zoals marktplaats, maar er zijn tegenwoordig ook talloze bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opknappen en doorverkopen van tweedehands auto’s. Bij deze sites begeef je je in een stuk veiligere en betrouwbare online winkel dan op marktplaats. Hier kun je dus een Ford Fiesta Occasion vinden in een perfecte staat, met slechts een paar duizend kilometer op de teller. Als je online een tweedehands auto aan gaat schaffen, zoals een Ford Fiesta occasion, dan is het alsnog belangrijk dat je op een aantal zaken even extra let.

Kijken onder de motorkap

Voordat je een auto daadwerkelijk aanschaft, is het belangrijk dat je even onder de motorkap hebt gekeken. Hier kan namelijk slijtage plaatsvinden zonder dat je het direct met het blote oog ziet. Daarom is het verstandig om iemand mee te nemen die veel verstand heeft van de technische kant van auto’s. Heb je dat zelf niet, vraag dan even rond of er misschien iemand in je omgeving is die hier veel van weet en jou kan helpen met het checken van een tweedehands auto. In een van de ergste gevallen zou je te maken kunnen krijgen met een lekke pakking in het motorblok. Als je een auto aanschaft die dit heeft, dan wordt je later geconfronteerd met reparatiekosten tussen de 600 en 1100 euro.

Slijtage van de auto

Een auto neemt af in waarde op basis van hoeveel deze is gesleten. Dat is natuurlijk niet gek – een auto van 10 jaar oud is vanzelfsprekend minder waard dan een gloednieuwe auto. Helaas is slijtage iets moeilijker te checken, daarom is het heel belangrijk dat de verkoper van een tweedehandsauto eerlijk met je is. Hoe je dit het beste kunt herkennen bij een proefrit? Kijk bijvoorbeeld eens of er gekke geluidjes zijn wanneer je door de bocht rijdt.

Kentekencheck

Natuurlijk kun je, naast het verhaal van de verkoper in kwestie, ook zélf even een check doen hoe de auto ervoor staat. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het kenteken te checken, van bijvoorbeeld die Ford Fiesta occasion. Er zijn tegenwoordig talloze websites die je informatie kunnen verschaffen over een kenteken wanneer je deze invoert. Hier kun je zien of de auto als gestolen staat geregistreerd en wat de vervaldatum van de apk-keuring is.

Dashboardcheck

Ook altijd verstandig om te doen: kijk altijd even of alle lampjes van het dashboard goed werken. Als er een paar kapot zijn, dan kan dit resulteren in gevaarlijke situaties. Ook is het slim om de ruitenwisser, verlichting en airco te controleren.

Zo beveilig en bewaak jij je huis tot in de puntjes

Previous article

De zon breekt door: tijd voor een BBQ

Next article

You may also like