GeldTrends

Wat is het nut van een interim manager?

0

Het overbruggen van (tijdelijke) afwezigheid, het verhogen van arbeidsproductiviteit of het uitvoeren van ingrijpende veranderingsprocessen. Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hun tijdelijke capaciteit op te vullen door een externe professional in te huren. Door de opkomst van digitalisering kan er bijvoorbeeld iemand nodig zijn met inhoudelijke expertise over een bepaald onderwerp. Zo kan er een sterke behoefte zijn aan managers met digitale kennis, waarbij er een interim-manager wordt ingehuurd. Maar wat zijn de voornaamste taken van een interim-manager? En welke voor- en nadelen zitten hieraan verbonden?

Interim-managers: verschillende soorten

Een interim-manager is iemand die vaak tijdelijk wordt aangetrokken tot het bedrijf voor het uitvoeren van verschillende taken binnen een organisatie. Zo heeft een Interim sales manager bijvoorbeeld rechtstreekse invloed om de inkomsten die binnenkomen in het bedrijf. Vaak gaat het om iemand die geen dienstverband heeft bij het bedrijf en op management niveau opereert. Wanneer je graag binnen het bedrijf de online-aanwezigheid wil vergroten, dan kun je een  interim marketing manager inhuren die helpt met zowel doelstellingen, strategie en advertering.

Taken interim-manager

Het takenpakket van iemand die extern wordt ingehuurd is vaak heel divers en geheel afhankelijk van de doelstellingen van het bedrijf. Zo kan een interim-manager bijvoorbeeld het team van medewerkers aansturen, ondersteunen en hierin het verschil maken. Ook kan diegene zijn of haar expertise bieden en zo het niveau van het team verbeteren. Is er sprake van een verandertraject? Dan is het inhuren van een interim-manager erg nuttig, omdat impopulaire beslissingen zo makkelijker gemaakt kunnen worden. Deze persoon heeft namelijk minder last van bepaalde (emotionele) keuzes, omdat diegene in tijdelijk dienstverband functioneert. Het doorvoeren van een specifiek beleid zorgt uiteindelijk voor veranderingen in de financiële en juridische kant van het bedrijf. 

Voor- en nadelen inhuren interim-manager

Wanneer je als onderneming wilt kijken naar externe mogelijkheden, dan is een interim-manager ideaal voor het snelle schakelen. Zo kun je ook zonder hoge kosten en andere barrières eenvoudig het dienstverband van een interim-manager stopzetten. Deze professional heeft ook vaak een uitgebreide ervaring binnen een bepaald werkgebied, waardoor deze kennis goed overgedragen kan worden aan het team. Hieraan zit ook een nadeel verbonden, want doordat een interim-manager tijdelijk in dienst gaat, zal deze kennis ook weer verloren gaan. Dat niet alleen, er zijn vaak ook hogere kosten in vergelijking met vaste werknemers. Het is daarom goed om de voor- en nadelen af te wegen alvorens hierin een keuze wordt gemaakt. Heel veel succes!

Nieuw kantoor inrichten

Previous article

De leukste Cadeaus op Charles.nl

Next article

You may also like