Nieuws

Wat is het verschil tussen internationaal en lokaal transport?

0

Het transport van goederen, ook wel logistiek genoemd, is de uitvoering van acties die een soepele distributie van goederen van de ene plaats naar de andere mogelijk maken. De complexe operatie bestaat uit het beheer en de organisatie van de stappen die moeten worden gevolgd bij het overbrengen van de goederen van het punt van oorsprong en het verbruik ervan wanneer zij de klanten bereiken. Bijna alle soorten industrieën die fysieke producten omvatten vertrouwen op logistiek, niet alleen voor de goederenafhandeling. Het logistieke bedrijf kan ook zorgen voor de verpakking, de inventaris, de opslag en het vervoer van de producten.

Bij https://emarathon.eu/nl/ verzorgen wij het transport, zowel lokaal als internationaal, van A tot Z.

Binnenlandse en internationale expeditie

Binnenlandse expeditie is eenvoudigweg de distributie van producten binnen een land. Zowel de verzender als de ontvanger (en de goederen) bevinden zich binnen de landsgrenzen. Bij internationale expeditie reiken de producten tot ver buiten de grenzen van het land van herkomst. Lokale en internationale expeditie verschillen vooral van elkaar door de geografische reikwijdte van de activiteiten. Hier volgt een vergelijking van de verschillende aspecten die zowel binnenlandse als internationale logistiek betreffen.

Beheer

De meeste binnenlandse expeditiediensten hebben slechts een enkele manager nodig om toezicht te houden op de activiteiten. De omvang van de actie of de goederenstroom wordt op een zeer eenvoudige manier gepland en uitgevoerd. De beweging van de producten is gemakkelijk te volgen omdat er slechts twee punten van operaties zijn: de verzender en de ontvanger.

Bij internationale expeditie zijn meer mensen en teams betrokken bij de operaties. De logistieke manager van het bedrijf heeft verschillende tegenhangers in alle landen waar het bedrijf actief is. Er is een gedetailleerd plan nodig voor de uitvoering van de acties, aangezien er veel stappen zijn die bij de distributieprocessen betrokken zijn.

Vervoer

Voor binnenlandse expeditie kan een verscheidenheid aan transportopties worden gebruikt om de goederen te verplaatsen en wegvervoer is meestal de meest geprefereerde optie. Bij internationale expeditie zijn er beperkingen aan de wijze van vervoer, afhankelijk van het punt van bestemming. Expeditiebedrijven bieden een scala aan multimodale wereldwijde transportoplossingen voor vracht. Sommige kunnen alleen per spoor worden vervoerd, per vlucht, over zee, of een combinatie hiervan voor een enkele transactie. Er moet ook rekening worden gehouden met een aantal nadelen, zoals het feit dat luchtvervoer duur is en zeevracht de goedkoopste maar ook de moeilijkste optie is. Bij https://emarathon.eu/nl/ zijn wij gespecialiseerd en voordelig vrachtvervoer over heel Europa.

Kosten

Zowel bij binnenlandse als internationale expeditie moet rekening worden gehouden met de kosten van vervoer, mankracht, technologie en opslagfaciliteiten. Bij internationale expeditie moet rekening worden gehouden met een aantal extra kosten, aangezien er moet worden betaald voor tarieven, belastingen, wisselkoersen en kostenfluctuaties.

Het opbouwen van betrouwbare zakelijke relaties is de hoeksteen van vrachtvervoer. Het is gemakkelijker om het vertrouwen van binnenlandse partners te winnen dan dat van internationale partners. Verschillende nationale regelgevingen, economische wegversperringen en geografische locaties zijn de verschillende uitdagingen die overwonnen moeten worden om te slagen in dit type industrie.

Gelukkig hebben wij bij https://emarathon.eu/nl/ een netwerk in heel Europa en daarbuiten. Wij kunnen uw lokale en internationale vervoer geheel verzorgen van punt A naar punt B. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Koffiemachine: Een koffieoplossing speciaal voor kleine bedrijven

Previous article

Waar let je op als je in een online casino wil spelen?

Next article

You may also like