Huis & Tuin

Wat is straatmeubilair: Betekenis + Laatste Trends in 2020/2021

0

Je ziet het iedere dag als je naar je werk gaat. Op de fiets passeer je ze en misschien neem je er weleens plaats op: straatmeubilair. De bankjes waarop je zit en de paaltjes waar je aan voorbij fietst. Ook de grote betonnen bloembakken vallen onder de noemer: straatmeubilair.

Wat is straatmeubilair precies?

De palen op fietspaden, de bankjes in het park, de bloembakken in de winkelstraat, hondenpoepprullenbakken bij het losloopveldje. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Eigenlijk alles wat jij op straat vindt. Behalve de klinkers, het asfalt of de straatlantaarns valt verder alles onder de noemer van het straatmeubilair. Je kan alles ook in alles vormen en maten krijgen. Waar je vroeger een standaard prullenbak op straat had, zijn er nu uiteenlopende ontwerpen. Dit geldt hetzelfde voor alle bankjes. Maar wat wordt er nu het meest aangeschaft en waar zijn de mensen dol op.

De laatste trends voor straatmeubilair

Vooral bankjes, prullenbakken en bloembakken zijn in trek tegenwoordig. In alle nieuwbouwwijken willen ze een bepaalde lijn doortrekken. Moderne bankjes kunnen hier een goede bijdrage aan leveren.

  1. De boombank

Dit is een model die steeds meer terugkomt in nieuwbouwwijken. De boombank. Ook deze heb je natuurlijk in alle vormen en maten. Wat momenteel helemaal in is zijn strakke lijnen. Het hout moet strak en rond verdeeld worden om de boom. Daarnaast wordt dit hout gecombineerd met metaal. Dit is natuurlijk voor stevigheid, maar ook de looks zijn helemaal in ‘’at the moment’’.

  1. De retro afvalbak

Vroeger waren de afvalbakken gewoon tonnen op straat. Dit hebben ze willen combineren. Zo heb je nu prullenbakken die op het eerste oog van hout lijken. Maar zodra je goed kijkt zal je zien dat ze van metaal zijn gemaakt. Deze prullenbakken zie je veel terug in centrums van bekende steden.

  1. Roest look bloembakken

De roest look is helemaal in. Zelfs in huizen verwerken ze soms metalenplaten met een roestachtige tint. Zo ook zijn veel bloembakken op het moment voorzien van dit uiterlijk. Bloembakken zijn ook in trek omdat ze de wijk een fris en fruitig uiterlijk geven.

Waarom het verstandig is sim only te vergelijken

Previous article

Hoe werkt online boekhouding: wat is het precies?

Next article

You may also like