Huis & Tuin

Welk materiaal is het meest geschikt voor in de badkamer?

0

De badkamer is in huis de plek waar je je graag schoon en fris voelt. Je wilt niet een vieze douche uitstappen en denken dat je minder schoon bent na het douchen dan ervoor. Onder andere om die reden is het zo vervelend dat verschillende schimmels zich graag nestelen op vochtige plekken zoals de badkamer. Daarom is het niet alleen belangrijk dat je een goede ventilatie hebt, maar ook dat je in de badkamer gebruik maakt van de juiste materialen. Benieuwd wat je het beste kan gebruiken in de badkamer? Lees gauw verder!

Kunstof

Kunstof platen zijn zeer goed bestand tegen vochtige ruimtes. Heel anders dan hout dat bijvoorbeeld is, wat snel bederft en niet goed bestand is tegen vocht. Kunststof platen kunnen ook voor eindeloos veel doeleinden gebruikt worden: je kunt een kunststof plaat gebruiken als deur om de douchecabine mee af te sluiten, maar ook installeren als plank aan de wand om je toiletspullen uit te kunnen stallen. Het voordeel van dit soort kunststof platen of panelen is dat het direct een ruimtelijk effect geeft in een ruimte. Daarnaast kan een kunststof plaat heel gemakkelijk op maat gemaakt worden.

Wandtegels

Wandtegels kunnen je badkamer direct een totaal andere look & feel geven. Ze zijn daarnaast goed en makkelijk schoon te houden en vangen niet snel schimmels. Om dit effect te versterken kun je wandtegels het beste gebruiken in combinatie met waterafstotend behangpapier of waterbestendige verf. Zo geniet je ultiem van de leuke wandtegels in je badkamer en houd je het materiaal ook lang goed en mooi, doordat het waterbestendig is.

achtergrond, bad, badkamer

Tadelakt

Een wat nieuwere trend, die over is komen waaien uit Marokko, maakt de laatste jaren ook zijn opmars in de Nederlandse badkamers. Dit wordt vooral gebruikt als wandbekleding. Tadelakt is een glanspleister die goed tegen water kan. Daarnaast is het ook een materiaal wat goed is voor het milieu, omdat het gemaakt is op basis van natuurlijke hydraatkalk. Doordat het één tint heeft geeft het je badkamer direct een serene en rustige uitstraling.

Aluminium handdoekrek

Als er in de badkamer geen plek is om je spulletjes uit te kunnen stallen of je handdoeken op te hangen, wordt lekker ontspannen douchen een stuk moeilijker. Met een aluminiumrekje aan de muur hangt je handdoek droog en kun je er gemakkelijk bij na het douchen. Aluminium blijft gelukkig lang mooi en goed, ook als het in aanraking komt met water.

 

Werken op afstand: we doen het steeds vaker en beter

Previous article

Naar buiten tijdens de pauze

Next article

You may also like