Handig

Welke manometer kies ik?

0

Wanneer je de luchtdruk of waterdruk wil opmeten heb je daar een manometer voor nodig. Met dit analoge instrument kun je een goede meting uitvoeren en zien of er problemen zijn in de lucht-of waterdruk. Zo kun je de kwaliteit goed blijven waarborgen en lekkages of problemen in de drukopbouw snel herkennen. Elke manometer voldoet weer aan andere eisen en er is een grote keuze in verschillende soorten manometer. Wil je graag weten welke manometer voor jouw situatie het best geschikt is? Lees dan snel verder.

De factoren om rekening mee te houden

Bij het kiezen van een manometer heb je verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Jouw situatie bepaald namelijk welke manometer je nodig hebt. Enkele indicatoren die belangrijk zijn om van tevoren te controleren zijn:

Drukbereik: Voor elke situatie is het van belang dat je goed weet welk drukbereik je nodig hebt op jouw manometer. Als maatstaaf kun je ervan uitgaan dat je een dubbel bereik nodig hebt om pieken in de druk goed te kunnen herkennen. Meet dus voordat je een manometer aanschaft de normale druk van je systemen zodat je zeker weet dat je een manometer kiest met een bereik die dubbel zo groot is.

Soort gas of vloeistof: Voor agressieve vloeistoffen of gassen is de manometer niet altijd het juiste instrument. Manometers zijn soms gevuld met fosforbrons, dit is echter niet bestendig tegen agressieve vloeistoffen en gassen. Wil je toch een goed beeld krijgen van de druk van agressievere vloeistoffen of gassen? Ga dan voor een meter van roestvaststaal; deze kunnen daar beter tegen.

Glycerine: Wanneer je een meting afneemt waarbij er kans is op grote drukstoten, trillingen of schokken, kies dan voor een manometer met glycerine. De glycerine vangt de druk van de schokken of trillingen op in de drukmeter waardoor de meter minder snel slijt en dus langer meegaat.

Nauwkeurigheid: Bedenk van voor het aanschaffen van een manometer hoe belangrijk de nauwkeurigheid van je meting is. Als het belangrijk is om de druk heel precies te weten moet je eraan denken om een manometer met een uitgebreide drukverdeling aan te schaffen.

Het kopen van een manometer

Aan de hand van deze lijst kun je de juiste afwegingen maken tijdens het kopen van een goede manometer. Heb je geen idee waar je hiervoor terecht kan? Kijk dan eens bij Ebora. Je hebt hier alle manometers van verschillende vereisten zodat je een ruime keuze hebt. Door de tips uit deze blog weet je nu precies welke manometer je nodig hebt.

Waarom je Vlieland wilt kiezen voor je bedrijfsuitje

Previous article

Hoe speel je online roulette?

Next article

You may also like