Trends

Wie zijn de favorieten voor het WK voetbal?

0

Het kan je haast niet ontgaan: Het WK voetbal staat voor de deur. Omdat het toernooi in Qatar georganiseerd wordt, wordt het voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi in de winter gespeeld? Op welke landen moet je letten tijdens het aankomende toernooi. 

Het WK in Qatar roept al sinds de organisatie ervan is toegewezen aan het Arabische land de nodige opgetrokken wenkbrauwen op. Is de toewijzing helemaal eerlijk gegaan? Waar komt al het geld vandaan? Wat is er nu echt waar van de verhalen over verongelukte werknemers en mensenrechtenschendingen? Het is, kort gezegd, een controversieel WK nog voordat er ook maar één bal getrapt is.

Favorieten WK

Al dat soort vragen gaan de komende weken meer en meer naar de achtergrond omdat het sportieve toch centraal gaat staan. De belangrijkste vraag is natuurlijk: Wie zijn de favorieten voor de wereldtitel? Wordt het Brazilië, dat altijd hoge ogen gooit op een WK? Of wordt het Duitsland, een echt toernooi land? Wordt het titelverdediger Frankrijk? Of misschien wel ons eigen Nederlands Elftal.

Zolang het toernooi niet begonnen is en de 32 bondscoaches van de landen die deelnemen aan het WK hun definitieve selectie niet bekend gemaakt hebben, blijft het koffiedik kijken. Of toch niet helemaal? Er bestaat namelijk ook een statistische manier om de nieuwe wereldkampioen te bepalen.

Bookmakers baseren zich niet op onderbuikgevoelens om aan kansberekening te houden. Dat gebeurt allemaal op basis van cold hard statistieken. Die statistieken voorspellen dat Brazilië de meeste kans heeft op de wereldtitel. Op basis van berekeningen schatten de bookmakers de kans op een Braziliaanse wereldtitel in op 16,1%. Daarmee maakt Brazilië een kleine drie procent meer kans op de titel dan Frankrijk, dat met 13,2% tweede staat op het lijstje: favorieten WK.

Gesimuleerd WK

Brazilië en Frankrijk zijn ook volgens website The Analyst de topfavorieten. De onderzoeksjournalisten van deze website simuleerden het complete toernooi duizenden keren. Het kwam tot de conclusie dat Frankrijk de meeste kans heeft om wereldkampioen te worden. The Analyst kent De Haantjes een kans van 17,3% toe op het succesvol verdedigen van de 2018 veroverde wereldtitel. 

Brazilië en Frankrijk we daarmee uitroepen tot de twee grootste favorieten voor de wereldtitel. Een finale tussen deze twee landen behoort tot de mogelijkheden. Ons eigen Nederlands Elftal komt er niet zo goed af bij de bookmakers. De kansen van Oranje op de wereldtitel worden ingeschat op 5,9%. Niet echt een percentage om je geld op in te zetten. Waarschijnlijker is volgens de bookmakers dat Oranje wordt uitgeschakeld in de kwartfinale. 

Exit Nederlands Elftal

Die voorspelling wordt onderschreven door het simulatiemodel van The Analyst. Ook na duizenden simulaties zit een wereldtitel er voor de mannen van de vertrekkende bondscoach Louis van Gaal niet. Het is weinig belovend, maar gelukkig blijft sport in de praktijk mensenwerk en kan een groep spelers de bookmakers en computer analyses wel eens verrassen. 

Het WK voetbal vindt plaats van 20 november tot en met 18 december 2022. Doordat het WK in Qatar gespeeld wordt, worden de wedstrijden veelal overdag (Nederlandse tijd) gespeeld. Alle wedstrijden worden live uitgezonden bij de NOS. Je hoeft dus niets van het WK te missen.

Tips om een webshop betaal plugin effectief te gebruiken

Previous article

Zo knap je voordelig het kantoor op 

Next article

You may also like