Trends

Zo ga je professioneel de bomen in

0

Kan jij je ook zo lang verwonderen over al het moois van de natuur? Je bent niet de enige. De meeste mensen kunnen wel genieten van hal het moois wat bijvoorbeeld in een park of bos staat. Als jij écht heel lang naar de bomen kunt staren dan zou je kunnen overwegen of een baan als boomverzorger misschien iets voor je is. Hier neem je de verantwoordelijkheid over de bomen en hun groei en onderhoud. In dit artikel bespreken we alles over hoe je professioneel de bomen in kunt gaan. Zou het bij jou passen?

Boomspecialisten

Als boom specialist moet je ten eerste affiniteit met bomen en natuur hebben. Daarnaast moet je het leuk vinden om met je handen te werken én komt het ook wel uit als je een beetje handigheid hebt en niet twee linkerhanden bezit. Zie je dit wel zitten, check dan eens wat voor vacature boomverzorger er zijn.

large tree in middle of forest during daytime

Hoogtevrees

Een ander belangrijk punt: hoogtevrees is niet heel gewenst als je werkt met bomen. De takken van de meeste bomen zitten nou eenmaal hoog boven de grond, ne om deze goed te kunnen verzorgen moet je werken op hoogtes. Krijg je daar direct al trillende beentjes van, dan is een baan als professioneel boomverzorger misschien niet iets voor jou. Houd je echter wel van een beetje adrenaline, dan is dit misschien wel juist de functie voor jou. Kom je vroeger ook al in bomen, dan is dit in je volwassen leven een mogelijkheid om te blijven voortzetten. Wees je ervan bewust dat bij dit type specialisme de veiligheidsmaatregelen heel belangrijk zijn en ook heel serieus worden genomen. Je mag niet zomaar een boom in klimmen, maar moet gezekerd zijn met meerdere kabels en/of touwen en dient ten alle tijden een helm en handschoenen te dragen. Dit heeft ook te maken met de arbowet over werken op hoogte.

Stoere baan

Als je professioneel met bomen werkt, dan ga je niet zomaar aan de slag met een kleine schaar om de takjes van de bomen te knippen. Nee, je werkt met serieus gereedschap en sterke machines zoals een kettingzaag. Daarom is het ook zo belangrijk dat je nooit met blote handen werkt – dit kan je je vingers kosten.

Werkzaamheden

Boomverzorging is meer dan alleen het snoeien of verzorgen van bomen alleen. Het kan ook zijn dat de bomen verplaatst moeten worden, en dat jij verantwoordelijk bent voor de herplaatsing. Ook is een onderdeel van het vak onderzoek, waarbij je bijvoorbeeld onderzoekt wat de kwaliteit van de grond is waar de boom in staat.

Voor de mensen

Hoewel het misschien niet direct bij je opkomt, ben je juist bij boomverzorging heel erg bezig met het welzijn van mensen. Wanneer bomen namelijk niet goed zijn bijgehouden, bestaat er een kans dat dood hout blijft voortbestaan en dat dit wellicht een keer van de boom afvalt, misschien wel op iemands hoofd. Dat kan fatale gevolgen hebben. Aast dat je dus zorgt dat de natuur er mooi en verzorgd uitziet (fijn voor het menselijk oog) draag je ook écht bij aan ieders veiligheid. Klinkt dit je als muziek in de oren? Bij Globen kun je op zoek naar een baan in de groen of infra.

Waar let je op als je in een online casino wil spelen?

Previous article

Beginnen met crypto handelen, zo doe je het in 5 stappen

Next article

You may also like