Huis & Tuin

Zo kom je van een saaie badkamer af

0

Ben jij je saaie badkamer zat? Die ene badkamer die ze er twintig of dertig jaar geleden in hebben gezet toen het huis net gebouwd werd? Wij snappen dat heel goed. De badkamer is tegenwoordig een plek van rust en zen waar je even een momentje voor jezelf kan hebben. Als je badkamer deze plek niet is dan is het inderdaad hoog tijd om het helemaal te gaan omgooien. Dit kan gelukkig op verschillende manieren. Het belangrijkste is wel je budget. Of je nu een klein budget hebt of een groot budget, in dit artikel vind je wat je moet doen met welk budget je ook hebt!

Met een klein budget

Wil je met een minimaal budget je badkamer gaan renoveren? Dan kan je dit klein aanpakken door bijvoorbeeld het douchegordijn van de douche te veranderen of juist een ander badkamermeubel te installeren. Kijk eerst naar de badkamer spullen die je zou kunnen vervangen om je badkamer wat op te fleuren en zen te maken. Dit kunnen dus het badkamermeubel zijn of de badkamerspiegel, het douchegordijn of zelfs de tegels! Voor de tegels is het mogelijk plakfolie te kopen die speciaal voor badkamers te zijn. Zo maak je bijvoorbeeld van witte tegels, groene tegels en van de witte vloer een zwarte vloer. Deze kleine aanpassingen en het vervangen van specifieke meubels zijn een budgetvriendelijke manier van het opknappen van je badkamer.

Pro tip: voeg ook kaarsen toe aan je badkamer, zo zal je namelijk het echte rust en zen moment krijgen!

Met een groot budget

Met een groot budget zijn er meer mogelijkheden voor de badkamer. Je kan bijvoorbeeld alle tegels eruit slopen en nieuwe tegels laten plaatsen. Tevens kan je een hele nieuwe douchecabine ontwerpen die geheel naar jouw wensen is. Echter bedoelen we met een groot budget dat je binnen de tien procent van de waarde van je huis zit. Dit is een vuistregel voor verbouwingen of renovaties. Hierbij wordt gehanteerd dat het budget voor een verbouwing of renovatie maar tien procent van de waarde van het huis mag zijn. Natuurlijk kan het in sommige gevallen hoger uitvallen, maar deze vuistregel is gemaakt zodat de waarde van het huis stijgt en al je geld naar een goede investering gaat.

Met een groot budget kan je in principe veel doen. Zorg ervoor dat je al je wensen op een rijtje hebt en ga dan eens een aannemer zoeken om deze wensen te bespreken. Een aannemer kan je veel advies geven over de haalbaarheid van je wensen en kan je ook eventueel advies geven over eventuele betere opties!

Pallet of pakketje?

Previous article

Letselschade: Wat is het en wat kun je doen?

Next article

You may also like