Algemeen

Zo werken jij en je collega’s veilig en snel samen

0

Met de vele thuiswerkers en toenemende cybercriminaliteit is een veilig platform voor communicatie en samenwerking onmisbaar voor elk bedrijf. Je wilt natuurlijk dat alleen jij en je collega’s toegang hebben tot belangrijke gegevens, maar je wilt ook dat iedereen makkelijk en snel samen kan werken. Om verzekerd te zijn dat dat allebei mogelijk is, bestaan er moderne dataplatforms. In dit artikel lees je er alles over en leggen we uit wat een modern data platform voor jouw bedrijf kan betekenen.

 

Wat is een modern dataplatform?

Laten we die vraag eerst eens beantwoorden. Een modern data platform is een gecentraliseerde omgeving waar jij en je collega’s data kunnen opslaan, beheren en analyseren. Moderne data platforms zijn schaalbaar, wat betekent dat deze mee kunnen groeien met de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Daarnaast is een modern dataplatform flexibel en toegankelijk vanuit de cloud. Hierdoor blijven data altijd en overal beschikbaar. Dat laatste is dan weer belangrijk met de stijgende hoeveelheid thuiswerkers.

 

Wat zijn de voordelen van een modern dataplatform?

Allereerst zorgt het gebruik van een modern dataplatform voor een verhoogde data toegankelijkheid. Dat wil zeggen dat jij en je team altijd en overal toegang hebben tot alle nodige data. Daarnaast zorgt het gebruik van een modern dataplatform voor een verbetering van data-analyses, omdat de geavanceerde analysetools meer nauwkeurige inzichten kunnen behalen. Het gebruik van moderne data platforms zorgt ook voor een verhoogde productiviteit, omdat de datastromen geautomatiseerd zijn. Dit optimaliseert de workflow van je bedrijf en dat bespaart weer een hoop tijd. Ten slotte worden ook de kosten gedrukt met het gebruik van een modern dataplatform. Cloud gebaseerde opslag en schaalbaarheid zorgen namelijk voor lagere IT-kosten.

 

Is dat allemaal wel goed beveiligd?

Zoals eerder gezegd, zijn met de stijgende hoeveelheid thuiswerkers ook steeds meer cybercriminelen actief. Een stijgende lijn in thuiswerkers betekent namelijk ook steeds meer online dataverkeer. Daarom is het belangrijk om de cloudopslag van je bedrijf goed te beveiligen. Dat doe je met cloudsecurity. Met cloudsecurity kun je de toegang tot bepaalde data goed beheren. Zo kun je de toegang tot bepaalde data beperken tot geautoriseerde gebruikers. Daarnaast kun je werken met encryptie, waardoor data versleuteld is tijdens de overdracht. Als er toch een datalek plaatsvindt, is het mogelijk om de data snel en eenvoudig te herstellen. Door ervoor te zorgen dat de data van je bedrijf veiliger verwerkt wordt, bescherm je niet alleen de reputatie van je bedrijf maar voldoe je ook aan belangrijke compliance-eisen. Natuurlijk zorgt een goede beveiliging er ook voor dat het risico op financiële schade aanzienlijk vermindert. Al met al creëer je met een modern dataplatform verhoogde data toegankelijkheid, verbeterde data-analyses en verhoogde productiviteit. Beveilig alle data vervolgens zorgvuldig en zo werken jij en je collega’s voortaan snel en veilig samen.

Aluminium schoonmaken: hoe doe je dat?

Previous article

You may also like