GeldHuis & Tuin

4 tips voor het kopen van vastgoed

0

Wil je vastgoed gaan kopen? Dit kan bijvoorbeeld een woning zijn om zelf in te gaan wonen. Maar het kan ook een pand zijn wat je wilt gaan verhuren. Hoe dan ook, bij het kopen van vastgoed is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het kan namelijk best een grote investering zijn. In dit artikel geven we je vier tips die je kunnen helpen bij het kopen van vastgoed. 

Doe je onderzoek

Allereerst is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Kijk naar de locatie van het pand en wat voor voorzieningen er allemaal in de buurt zijn. Het is daarnaast ook goed om te kijken naar de staat van het pand. Moet er nog veel aan gebeuren of ziet het er nog netjes uit? Het is ook belangrijk om de markt te bestuderen en prijzen te vergelijken. Doe ook onderzoek naar de verschillende financieringsopties. Bufr Nederland heeft verschillende opties om commercieel  vastgoed te financieren. Neem dus zeker een kijkje op hun website voor meer informatie.

Stel een budget op

Voordat je op zoek gaat naar vastgoed, is het verstandig om een budget op te stellen. Kijk uiteraard naar de aankoopprijs van het pand. Maar let ook op bijkomende kosten, zoals notariskosten, belastingen en eventuele renovatiekosten. Vergeet ook niet om rekening te houden met eventuele extra kosten zoals onderhoudskosten en verzekeringen. Als je van plan bent om het vastgoed te verhuren, is het verstandig om een verhuurhypotheek af te sluiten. Met een verhuurhypotheek kun je geld lenen om een pand te kopen dat je wilt verhuren. Het voordeel van een verhuurhypotheek is dat de rente vaak lager is dan bij een reguliere hypotheek. 

Laat je adviseren door een professional

Het kopen van vastgoed is een best een lastig proces en het kan daarom verstandig zijn om je te laten adviseren door een professional. Een makelaar kan je helpen bij het vinden van het juiste pand. Maar hij kan je ook adviseren over de waarde en het potentieel van het vastgoed. Daarnaast kan een makelaar je ook helpen met het onderhandelen over de prijs en het afsluiten van een koopcontract. Ook een financieel adviseur kan je helpen bij het maken van de juiste beslissingen als het gaat om het financieren van het vastgoed. 

Denk aan de toekomst

Bij het kopen van vastgoed is het belangrijk om niet alleen te denken aan nu, maar ook aan de toekomst. Denk goed na over wat je wilt bereiken met de investering.. Als je van plan bent om het vastgoed te verhuren, is het belangrijk om te kijken naar de huurmarkt en naar potentiële huurders. Ook is het verstandig om rekening te houden met eventuele veranderingen in de markt of in de wetgeving die invloed kunnen hebben op je investering. Denk goed vooruit en laat je goed informeren. Zo kun je ervoor zorgen dat het op de lange termijn ook nog een goede investering is.

Is jouw huid al klaar voor de winter?

Previous article

Duurzaam wonen: praktische tips voor een milieuvriendelijk huis

Next article

You may also like