GezondHandig

Is jouw huid al klaar voor de winter?

0

In de winter heeft jouw huid andere dingen nodig dan tijdens de rest van het jaar. Omdat het buiten kouder is, krijgt jouw huid meer te verduren. Er is dus wat extra zorg nodig! In dit artikel delen we enkele tips en tricks om ervoor te zorgen dat jouw huid gezond blijft tijdens de winter. Ook vertellen we je hoe je jouw make-up voor dit koude weer kunt aanpassen.

Blijf hydrateren

Sommige mensen denken dat het hydrateren van de huid minder belangrijk is in de wintermaanden. In de zomer zweet je inderdaad meer, waardoor je meer vocht verliest. In de winter krijgt je huid echter met een heel ander probleem te maken! Zowel de koude lucht buiten als de verwarming binnen kunnen je huid snel uitdrogen, waardoor je last krijgt van huidproblemen. Gebruik daarom ook in de winter een goede moisturizer. Er zijn zelfs speciale dagcrèmes voor in de winter te vinden, deze liggen iets zwaarder op de huid en kunnen deze zo beschermen tegen de kou.

Vergeet je lippen niet

Jouw hele huid krijgt in de winter flink wat te verduren, maar de lippen hebben het echt het zwaarst. Door de kou heb je kans dat je lippen veel sneller droog worden en gaan barsten. Dat is pijnlijk, en maakt het ook lastig om lippenstift te dragen. Bescherm ook je lippen dus, met een goede lippenbalsem. Zorg dat de lippenbalsem die je kiest ook een goede SPF factor heeft: hoewel je hem in de winter minder zal voelen, kan de zon nog steeds je huid beschadigen. Mocht je echt heel veel last van je lippen hebben, dan kan het helpen om voor het slapen wat vaseline aan te brengen.

Ga de tranen tegen

Iedereen die in de winter op de fiets stapt, weet dat je door die koude wind ook last kunt hebben van tranende ogen. Als je make-up draagt, kan dat flink vervelend zijn! Zorg daarom dat je een goede waterproof mascara en eyeliner in huis hebt. Als je daarnaast ook oogschaduw draagt, breng dan van tevoren een sterke primer aan op je oogleden. Zo blijft de make-up rondom je ogen de hele dag op zijn plek, zonder uit te lopen of te vervagen. Heb je nog geen waterproof make-up in huis? Neem dan eens een kijkje op https://www.notino.nl/. Daar vind je alles wat je nodig hebt!

Pas je stijl aan

Als je elke dag dezelfde make-up draagt, dan is de winter de tijd om daar verandering in te brengen. Experimenteer eens met wat warmere, diepere tinten dan je gewend bent. Kleuren die in de felle zomerzon misschien niet goed tot hun recht komen, kunnen er in de winter heel anders uitzien. Vergeet ook niet om een blush en bronzer in je make-up routine te verwerken. Hiermee zorg je ervoor dat jouw huid er ook in het grauwe winterweer nog gezond uit ziet. Houd een positieve blik op het leven, en vergeet niet dat het vanzelf weer zomer wordt.

3 redenen om een besloten vennootschap (bv) op te richten

Previous article

4 tips voor het kopen van vastgoed

Next article

You may also like