Tech

4 tips voor het maken van een goede website

0

Vijftig jaar terug kon je het je haast nog niet voorstellen maar vandaag de dag leven we in een ‘online’ wereld. Hoewel computers en vooral smartphones eigenlijk nog eens niet zo heel erg lang bestaan, kunnen we nu al niet meer zonder. We gebruiken ze om in contact te blijven met anderen, online aankopen te doen en vooral ook om informatie op te zoeken. Heb je last van bijvoorbeeld acne? Dan zoek je op het internet op wat je daaraan kunt doen. Ben je toe aan een nieuwe wasdroger en wil je de verschillende modellen eens uitgebreid met elkaar vergelijken? Het internet is je redding. Het internet staat dan ook vol met miljoenen websites. Zie dan maar eens dat jouw website opvalt tussen de rest. Daarom geven we jou in deze blog vier tips voor het maken van een goede website. Lees snel verder!

Bepaal het doel van je website

Een allereerste zeer belangrijke tip is om te bepalen wat je met je website wilt bereiken. Wil je bezoekers van jouw website voornamelijk informatie verschaffen? Of wil je er uiteindelijk voor zorgen dat deze bezoekers jouw product of dienst zullen afnemen? Kortom, moet de website vooral informatief of toch meer commercieel worden ingericht?

Bepaal wie je met je website wilt bereiken

Nog zo’n belangrijke tip is om te bepalen wie je met je website wilt bereiken. Hierboven hebben we het al even gehad over wat je met je website wilt bereiken. Afhankelijk van jouw doelgroep zul je de inhoud op je website hierop moeten afstemmen. Bestaat jouw doelgroep met name uit mannen of juist vrouwen? Jonge mensen of al wat oudere? Richt je je op de consumentenmarkt, dus business to consumer, ook wel B2C genoemd? Of bedien je juist de zakelijke markt, ook wel business to business of B2B genoemd?

Houd het duidelijk en overzichtelijk

Wat het doel en de doelgroep van je website ook is; probeer het te allen tijde duidelijk en overzichtelijk te houden. Dit kun je doen door de inhoud op je website op een logische manier te categoriseren. Gebruik korte zinnen, probeer hele lappen tekst te vermijden en zorg ervoor dat jouw content relevant en up-to-date is. Soms zeggen ze ‘less is more’ en dat geldt ook zeker voor jouw website. Probeer het strak te houden door het aantal visuals te beperken en alleen persoonlijke foto’s en video’s toe te voegen die echt van meerwaarde zijn.

Besteed het uit aan professionals!

Wil je zeker weten dat jouw website helemaal picobello in orde is? Een website laten maken is dan een verstandige keuze. Bijvoorbeeld door het vakkundige team van Best4U. Zij weten als geen ander hoe je de perfecte website maakt!

Dit moet je weten over no account casino’s

Previous article

Dit is alles wat jij moet weten over de Scope 12 opleiding

Next article

You may also like