Trends

5 Innovatieve ontwikkelingen in haarproducten

0

Sinds de uitvinding van shampoo en haarlak is er veel veranderd in de wereld van haarproducten. Als je nu bij de drogist voor het schap staat, weet je misschien niet meer wat je moet kiezen. Of het nu gaat om verzorging of styling, of juist om je haar te kleuren, er is zoveel te ontdekken! Hier vind je de 5 innovatieve ontwikkelingen in haarproducten van nu.

Metallic haarkleuren

Na grijzig blond, helemaal grijs, felle kleuren tot aan unicorn-kapsels, is het nu tijd voor een wat minder opvallende trend in kleuren: de metallics. Nog steeds apart en daarmee opvallend, maar minder in your face. Kies je hiervoor, verzorg je haar dan wel heel goed zodat het lang mooi blijft.

Olaplex

Door onder andere het verven en stijlen van haar met warmte, heeft je haar veel te lijden. Om je haardos weer een boost te geven, kun je Olaplex gebruiken. Na behandeling, die uit 3 stappen bestaat, is je haar weer sterk, gezond en glanzend. Olaplex zoekt de beschadigingen op en repareert deze.

Shampoo bar

Duurzaamheid zien we op steeds meer plekken terugkomen, en zo ook bij de haarproducten. Natuurlijke ingrediënten die zijn terug te leiden naar de bron, vermindering van plastic verpakkingen en plasticdeeltjes ín de producten, het zijn zomaar wat dingen waar aan gewerkt wordt. Een shampoo bar ziet eruit als een stuk zeep en is bedoeld om je haren mee te wassen. Er komt nauwelijks plastic aan te pas én je kunt er veel langer mee wassen dan met een fles shampoo. Heel duurzaam dus.

Vegan

Dit sluit aan bij de duurzaamheidstrend die is ingezet: de vraag naar vegan producten. Niet alleen om te eten of om te dragen, maar ook cosmetica die puur plantaardig is. Dit gaat weer een stap verder dan het niet testen op dieren, hier komt namelijk geen dier of dierlijk product aan te pas. Ook op haargebied komen er steeds meer vegan varianten op de markt.

Producten op basis van bronwater

Voor huidverzorging kennen we het al langer: producten op basis van bronwater. Deze zuivere vorm van water doet het goed op de gevoelige huid en wordt aangeraden door dermatologen. Het Franse La Roche Posay heeft bronwater gebruikt om anti-roos shampoo te ontwikkelen. In drie stappen helpt deze je van roos af.

 

 

Artrose of geen artrose?

Previous article

Wat is het verschil tussen managed hosting vs unmanaged hosting?

Next article

You may also like