Trends

Wat is het verschil tussen managed hosting vs unmanaged hosting?

0

Als je op zoek bent naar een hosting provider om je website te laten hosten, dan zul je al snel zien dat er ontzettend veel keuze is. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Bijvoorbeeld door de verschillen tussen managed en unmanaged hosting te kennen. En dat leggen we je hier graag uit!

Wat is managed hosting?

Als je managed hosting afneemt, dan krijg je kort gezegd een compleet pakket aan hostingdiensten. Dat betekent een stuk hardware (al dan niet gedeeld), het operating system op de server, software (bijvoorbeeld WordPress) en, daar komt ie, management tools. Deze tools monitoren bijvoorbeeld je server, zorgen voor beveiliging tegen virussen, malware en cyberaanvallen. Dit hoef je niet allemaal zelf te doen, bij managed hosting wordt dit voor je gedaan. Oftewel, jij kunt doen waar jij goed in bent zonder je druk te hoeven maken over of je website wel draait.

Managed hosting kun je op verschillende types server krijgen. Het is aan te raden om te kiezen voor één van deze twee:

  • Managed dedicated server: hierbij draait je website (en bijvoorbeeld webshop) op een fysieke server die alleen voor jou gebruikt wordt. Deze server hoeft niet bij jou op locatie te staan, sterker nog, dat is bijna nooit het geval. Je weet hiermee wel zeker dat je nooit resources van een server hoeft te delen met anderen. Dit is een voordeel als je bijvoorbeeld piekbelasting verwacht.
  • Managed VPS: VPS staat voor Virtual Private Server. Hierbij deel je wel hardware met andere klanten, maar krijg je wél een virtuele server toegewezen voor jou alleen. Vaak is dit goedkoper dan de dedicated server oplossing, en dit is voor veel klanten ook een heel geschikte oplossing.

Wat is unmanaged hosting?

Bij unmanaged hosting krijg je alleen een (virtuele) server met weinig tot geen extra services. Vaak is enkel het Operating System geïnstalleerd, de rest (waaronder WordPress) moet je dan zelf gaan installeren. Je provider levert deze diensten niet, maar ook geen management services. Je server wordt dus niet gemonitord door hen, als je dit wel geregeld wil hebben zul je dit zelf moeten doen.

Het verschil tussen managed en unmanaged hosting is dus welke extra services en diensten er worden aangeboden, en vooral, wat je zelf moet regelen (unmanaged) en juist niet (managed)! Als je er weinig verstand van hebt, er gewoon geen zin in hebt om te weten wat je allemaal moet doen, maar ook als je er geen (extra) tijd en geld aan kwijt wil zijn, is managed hosting dé oplossing voor jou.

5 Innovatieve ontwikkelingen in haarproducten

Previous article

Jouw bedrijf financieren met een lening

Next article

You may also like