Trends

Alle tools die je nodig hebt om de tuin aan te pakken

0

Nu het mooie weer om de hoek komt kijken en je pas echt kan zien hoe de tuin erbij staat, is het vast tijd om aan de slag te gaan. Welke tools heb jij allemaal nodig?

Handige tools

Een beetje tuinder heeft wel het een en ander in huis, maar toch heb je soms bepaalde tools nodig, die je niet standaard in de garage hebt liggen. Bij Keizers.nu kan je kiezen uit verschillende benodigdheden voor de tuin en kan je alles vinden wat je zoekt voor jouw specifieke klus. Van houthakken tot bloempjes potten en van onkruid wieden tot heggen snoeien. Elke klus is te klaren als je maar het juiste gereedschap in huis hebt. Dat maakt tuinieren ook een stuk leuker en gemakkelijker.

Snoeischaar

Na de langer winter komt eindelijk het voorjaar om de hoek kijken en dat betekent dat je de tuin in moet om alles weer af te knippen. Tenminste, de overtollige takken. Dat doe je natuurlijk met een goeie snoeischaar of takkenschaar. Het kan ook voorkomen dat je deze beide nodig hebt. De takkenschaar zet je in als je dikkere takken wilt doorknippen. De takkenschaar zit tussen een snoeischaar en een zaag in. Je hebt er even wat kracht voor nodig, maar de meeste taken geven zo mee. Lukt het echt niet om de tak door te knippen? Maak de tak dan zwak en zaag het laatste stukje nog even door.

Kettingzagen

Dan nu het zwaardere geschut: kettingzagen. Deze heb je nodig als je echt wil gaan zagen. Heb je bijvoorbeeld een boom in de tuin die echt veel te groot wordt of zijn takken al helemaal bij de buren hangen? Dan kan je dat gemakkelijk zelf oplossen met een goede kettingzaag. Natuurlijk zijn er veel soorten en maten als het gaat om kettingzagen, toch kunnen de meeste flinke jongens al snel dikke takken en grote stukken hout doorzagen. Wat bijvoorbeeld ook fijn is als je hout voor de houtkachel wil zagen.

Grasmaaier

Wat doet een tuinman zonder goeie grasmaaier? Niets dus. Niemand komt ver zonder dat het gazon er netjes uitziet en dat doe je natuurlijk met een grasmaaier. Afhankelijk van hoe groot je tuin is, kan je de perfecte grasmaaier vinden. Voor het gazon wat tegen een border aanstaat kan je een handige grastrimmer gebruiken. Daarmee kan je lastige hoekjes en randjes netjes maken in een handomdraai. Voor een groter stuk gras gebruik je natuurlijk een elektrische grasmaaier of eentje die op een accu loopt. Heb je een klein landgoed achter huis? Dan is het makkelijker om een zitmaaier aan te schaffen. Daarmee kan je zonder al te veel moeite, mooie rechte banen maken en het is nog leuk ook want je kan hier zelf op zitten.

Gelaatsbescherming

Dan nog een belangrijk onderdeel van de uitrusting: bescherming. Naast handschoenen en oude kleding, kan het ook nuttig zijn om extra bescherming te dragen. Zeker als je richting de zwaardere klussen gaat, waar je bijvoorbeeld met kettingzagen gaat werken. Draag altijd een bril en een mondkapje of een volledige gelaatsbescherming. Veiligheid gaat altijd voorop.

De Laatste Ontwikkelingen in de Nederlandse Huizenmarkt

Previous article

Zo professionaliseer je jouw kantoor

Next article

You may also like