Werk & School

Zo professionaliseer je jouw kantoor

0

Een professioneel kantoor is stiekem wat we natuurlijk allemaal willen. Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig om in een kantoor? En hoe pak je het professionaliseren van een kantoor nu eigenlijk aan?

Laten we eerst eens bij de basis beginnen, want waar komt jouw kantoor straks te staan. Je kan de zolder opknappen om daar te gaan werken in deze wereld van thuiswerkers. Maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een kantoorpand te gaan zoeken. Vaak is een kantoorpand groot, maar regelmatig worden er enkel kamers verhuurd. Zijn deze kosten voor jou nog iets te groot? Kies er dan voor om bijvoorbeeld een bureau in een kantoortuin te huren.

Stap 1: het bureau

Een juiste zithouding betekent een goede werkhouding. Daarom is het zo belangrijk dat je een bureau en een bureaustoel hebt dat past bij jou. Oftewel: voeten komen op de grond, armen hebben ondersteuning en je laptop of computer is op de juiste hoogte afgestemd. Allemaal belangrijke punten. Daarom kun je het best bij een winkel gaan kijken waar ze uitsluitend kantoormeubelen verkopen, bijvoorbeeld Havic.

Stap 2: verlichting

De juiste verlichting is erg belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer je vroeg bent en het buiten nog donker is of als je een avondje moet doorwerken. Verkeerd licht zorgt ervoor dat je gaat turen op je scherm. En dat wil je juist voorkomen.

Stap 3: koffiezetapparaat

Laten we eerlijk zijn, voor de meeste mensen stond deze stap misschien wel op de eerste plek. Maar een goed koffiezetapparaat is wel degelijk belangrijk. Zorg daarnaast ook voor volgende drinkwater en bijvoorbeeld een waterkoker. Te veel koffie is tenslotte ook niet gezond voor je.

Stap 4: planten

Zet een paar planten op je kantoor of op je bureau neer. De juiste planten zorgen voor meer zuurstof waardoor je veel beter kan nadenken, bijvoorbeeld een blauwvaren.

Stap 5: accessoires

Als kers op de taart kun je nog een paar mooie accessoires neerzetten op je bureau of in je kantoor. Bijvoorbeeld foto’s van je kinderen of een mooi souvenir van een vakantie. Juist die persoonlijke touche is mooi voor op de werkvloer.

 

Alle tools die je nodig hebt om de tuin aan te pakken

Previous article

Keukenapparatuur kopen? Hier moet je op letten

Next article

You may also like