Geld

Apparaten huren of kopen: wat is slim?

0

Tegenwoordig kan je steeds meer apparaten huren in plaats van kopen. Denk bijvoorbeeld aan laptops, iPads en telefoons. Maar ook vaatwassers, wasmachines of andere huishoudelijke apparaten. We waren het natuurlijk al gewend om bijvoorbeeld een auto te leasen in plaats van te kopen. Dit concept hebben bedrijven weten door te trekken naar nog mee spullen. Maar is huren een goed alternatief voor kopen? We vertellen het jou in deze blog!

Als je bijvoorbeeld kiest voor een laptop huren dan zitten er voor- en nadelen aan. Eigenlijk net zoals bij het leasen van een auto. Over het algemeen is huren of leasen namelijk duurder dan het zelf aanschaffen van een product of apparaat. Dat is dan ook gelijk het grootste nadeel. Maar om het aantrekkelijk voor jou te maken om bijvoorbeeld toch te gaan voor die ipad huren komen bedrijven met voordelen.

Voordelen van huren

Zo kan je gespreid betalen en hoef je niet direct het grote bedrag te betalen. Als er iets met het apparaat is dan krijg je vaak een nieuwe of wordt het gerepareerd. Na verloop van tijd kan je het model ruilen voor een nieuwer model. Waardoor je altijd het nieuwste van het nieuwste hebt. Is er onderhoud nodig? Dan wordt dit vaak ook geregeld. Vaak spreek je samen een looptijd af. Komt er een einde aan deze looptijd dan bieden ze vaak ook de optie aan om het apparaat aan te schaffen voor een klein bedrag.

Steeds meer mogelijk

Dit concept zie je steeds vaker. Wie online zoekt vindt heel veel opties. Denk bijvoorbeeld aan een ipad huren, maar ook fietsen, dekbedden of gereedschap kan je tegenwoordig huren. Vaak gaat het om producten of apparaten die je misschien niet in één keer kan betalen. Dan is huren een optie omdat je bijvoorbeeld voor je werk toch een goede laptop nodig hebt. Of omdat je graag een nieuwe wasmachine wilt hebben. Huren kan een optie zijn als je van plan bent om de contractperiode het apparaat over te nemen.

Op de vraag huren of kopen kun je dus alleen zelf het beste antwoord op geven. Er zitten zowel voordelen als nadelen aan vast. Houd er rekening mee dat de kosten onder aan de streep waarschijnlijk hoger zijn wanneer je iets huurt dan wanneer je het direct koopt. Maar dan heb je minder recht op service, reparatie of vervanging.

Weten of het duurzaam is? Ze leggen het hier uit! 

Wat is Bitcoin en wat kun je ermee?

Previous article

Een perfecte haard zonder afvoerleidingen

Next article

You may also like