Er zijn verschillende manieren waarop je een langlopende investering in jouw bedrijf kunt financieren. Je kunt bijvoorbeeld eigen geld gebruiken. Omdat uitbreiding of een nieuwe machine over het algemeen niet goedkoop is, is de kans aanwezig dat je niet voldoende vermogen hebt om dit zelf te betalen. In dat geval biedt een bedrijfslening uitkomst. Je sluit in dat geval een lening af om een langlopende investering te financieren. Wil je eerst weten wat een bedrijfslening precies is? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen we je namelijk alles wat je moet weten over deze lening.
Hoe ziet een bedrijfslening eruit?
Wie een langlopende investering in zijn bedrijf wil doen, heeft in één keer veel geld nodig. Een zakelijke lening, zoals een bedrijfslening ook wel bekend staat, biedt in dat geval uitkomst. Het volledige bedrag wordt namelijk op jouw zakelijke rekening gestort door een geldverstrekker. Zodra het geld is bijgeschreven, kun je er direct de gewenste investering mee doen.
Omdat je geleend geld gebruikt om te investeren in jouw bedrijf, moet je alles terugbetalen. Dit doe je door iedere maand een gedeelte van de bedrijfslening af te lossen. Denk niet dat je alleen aflossing betaalt, want dat is niet geval. Een geldverstrekker berekent namelijk ook rente over een zakelijke rekening. Hierdoor betaal je onderaan de streep altijd meer terug dan je daadwerkelijk leent.
Bedrijfslening en rente
Hierboven haalden we al kort aan dat je rente betaalt over een bedrijfslening. Deze rente wordt berekend over het hele bedrag dat je leent. Doordat dit vaak een paar procent is, betaal je onderaan de streep een behoorlijk bedrag aan rente. Hoeveel procent rente je precies betaalt, kunnen we helaas niet zeggen. De rente verschilt namelijk van tijd tot tijd. Bovendien betaal je niet overal dezelfde rente. Vandaar dat wij ook altijd aanraden om bedrijfsleningen met elkaar te vergelijken. Op deze manier lukt het je om de beste en goedkoopste zakelijke lening te vinden. Wil je niet onnodig veel tijd steken in een vergelijking? Gebruik dan een vergelijkingssite.
Looptijd van de lening
Wie een bedrijfslening aan wil vragen, komt voor de nodige keuzes te staan. Zo moet je zelf kiezen wat de looptijd van de lening is. Vaak wordt er standaard voor de maximale looptijd gekozen, maar dat is niet altijd de beste keuze. Je kunt namelijk een stuk goedkoper uit zijn als je voor een korte(re) looptijd kiest. Je betaalt dan minder rente, want je lost de lening eerder af. Zoek daarom altijd uit of het financieel haalbaar is om voor een korte(re) looptijd te kiezen.
Bedrijfslening aanvragen
Nu je weet wat een bedrijfslening is, kun je voor jezelf bepalen of deze financieringsvorm iets voor jouw bedrijf is. Is dit het geval? Dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk een aanvraag indienen. Dit kan tegenwoordig makkelijk en snel online, bijvoorbeeld bij New10. Hier vul je simpelweg jouw gegevens in en lever je de benodigde documenten aan. Vervolgens duurt het maximaal 15 minuten voordat je een aanbod op maat krijgt. Het gaat hier overigens om een vrijblijvend aanbod, waardoor je helemaal zelf bepaalt of je de bedrijfslening afsluit of niet.
Geld