Huis & Tuin

Composiet vlonderplanken: wat en waarom?

0

Je hebt waarschijnlijk vast al wel eens gehoord van de benaming composiet. Composiet wordt namelijk gebruikt voor meerdere producten, omdat composiet veel voordelen heeft ten opzichte van andere materialen, zoals hout. Zo worden ook de composiet vlonderplanken met de dag populairder en kiezen steeds meer mensen voor een composiet vlonder in plaats van een houten vlonder. Maar kunnen composiet vlonderplanken wel echt tippen aan vlonderplanken van andere materialen? Wij hebben het antwoord voor je!

Wat zijn composiet vlonderplanken nu eigenlijk?

Het materiaal composiet is een samenstelling van kunststof en houtvezels en wordt ook wel eens WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composiet) genoemd. Een composiet vlonder is dus niet hetzelfde als een kunststof vlonder! Deze verwarring komt vaker voor, maar een kunststof vlonder is zoals de naam al zegt gemaakt van 100% kunststof. Composiet vlonderplanken bestaan voor 50% uit kunststofvezels en voor 50% uit houtvezels. Door deze combinatie hebben de vlonderplanken van composiet het beste van twee werelden: wel de voordelen van kunststof, niet de nadelen van hout.

Waarom zou ik voor composiet vlonderplanken kiezen?

Composiet vlonderplanken hebben veel voordelen ten opzichte van vlonderplanken van andere materialen. De grootste voordelen van composiet vlonderplanken zijn:

  • Composiet heeft een langere levensduur dan hout
  • Composiet is gemakkelijk schoon te maken (bijvoorbeeld met een hogedrukspuit)
  • Composiet vlonderplanken hoef je niet te beitsen of in de olie te zetten
  • Je hebt geen last van algengroei en composiet is insectbestendig
  • Alleen de eerste zomer zal composiet lichter worden, daarna behoudt composiet zijn kleur
  • Composiet vlonderplanken zijn bestand tegen rotting en zijn weerbestendig

De beste composiet vlonderplanken

Toen composiet net op de markt kwam, waren er een aantal kinderziektes, die inmiddels helemaal verholpen zijn. Er zijn een aantal merken die kwalitatief uitstekende composiet vlonderplanken verkopen, zoals: C-Wood, DuoWood, Elephant of Eva-Last. Je hebt de keuze uit talloze verschillende composiet vlonderplanken. Of je nu op zoek bent naar antraciet gekleurde vlonderplanken of vlonderplanken met een echte houtlook, die niet de nadelen van hout hebben: er is ongetwijfeld een composiet vlonderplank die perfect past bij jouw wensen!

Elektrische Scooter vs. Bromscooter: Voor- en Nadelen

Previous article

Beste 3D printer van 2023

Next article

You may also like