Trends

Elektrische Scooter vs. Bromscooter: Voor- en Nadelen

0

Voor iedereen die een bromfiets aankopen wil, zal het een idee zijn dat door het hoofd speelt: ga ik voor een gewone bromscooter of kies ik een elektrische scooter?  Elektrisch past wel in de trend van duurzaamheid anno 2020, maar is het wel altijd de beste keuze? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Actieradius

Het belangrijkste verschil tussen een gewone bromscooter en de elektrische variant is de actieradius. Een gewone bromscooter kun je bij elk tankstation volgooien en dan kun je er weer even tegen aan, vaak zo’n 200 kilometer. Een elektrische scooter moet echter aan de stroom en is niet in een paar minuten weer vol. De eerste 75% neemt meestal zo’n 3 uur in beslag en op een volle accu kun je ongeveer 100 kilometer rijden. Rijd je enkel kleine stukjes en kun je regelmatig laden, dan is dat zeker geen belemmering, maar wel belangrijk om rekening mee te houden.

Het rijden van een elektrische scooter is wel goedkoper dan een bromscooter. Brandstof is duurder dan de elektriciteit die nodig is om te laden. Een elektrische scooter is ook beter voor het milieu, dus ook duurzaam. Geen wonder dat ze steeds populairder worden.

Starten

Een gewone bromscooter kan, vooral met koud weer, wel een problemen geven met starten. Iedereen die een brommer of scooter heeft kent het: dan slaat de motor niet aan en moet je met de kickstart aan de slag. Een elektrische scooter kent dat probleem niet, de motor is altijd klaar voor gebruik.

Onderhoud

Dat een elektrische scooter eigenlijk altijd start, komt mede omdat een elektromotor veel betrouwbaarder is en weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Er zijn geen bewegende delen die gesmeerd moeten worden, geen koolborstels meer die kunnen slijten, wat bij een bromscooter wel het geval is. Dit scheelt dus in kosten en ongemak.

De accu moet je wel goed bijhouden, dat is een puntje van aandacht. Staat een elektrische scooter langer stil, dan gaat de kwaliteit van de accu achteruit en kan die zelfs na verloop van tijd vervangen moeten worden. Dat geldt ook na een x-aantal laadbeurten. Het vervangen van de accu breng wel kosten met zich mee.

In beide gevallen moeten andere onderdelen, zoals banden en remmen, uiteraard wel onderhouden en tijdig vervangen worden.

 

Wat is de juiste software voor een goede webshop?

Previous article

Composiet vlonderplanken: wat en waarom?

Next article

You may also like