Algemeen

De beste wasmachine schoonmaak tips

0

Het is belangrijk om je kleren goed schoon te houden en te hebben. Het schoonmaken van de kleren doe je natuurlijk in een wasmachine. Ze netjes drogen gebeurt met de droger. Het is natuurlijk belangrijk om beide machines goed schoon te houden en werkend. Alleen dan is het mogelijk om iedere keer weer schone kleren te krijgen uit je wasmachine. De wasmachine moet je ook van tijd tot tijd schoonmaken. Ja! Ook een wasmachine moet je schoonmaken. Kalkaanslag, zeepresten en aangekoekt smeer zijn allemaal een probleem voor je wasmachine. Het is belangrijk om goed voor je wasmachine te zorgen, zodat de wasmachine dat voor je kleren kan doen. Graag delen we de beste wasmachine schoonmaak tips met je.

De wasmachine schoonmaken

Je kunt de wasmachine in een uurtje schoonmaken met wat wc-papier, keukenpapier, natuurazijn of soda, zachte borstel en een vaatje sop. Het begint allemaal met het openen van de wasmachine. Maak nu de rubberen rand mooi schoon met wat papier. Je zult zien, dat er wat grijze aanslag op zit. We noemen het ook wel vetluis. Vetluis zijn geen beestjes, maar een naam voor de verzameling van huidschilfers, haren en lichaamsvetten. Vetluis ontstaat wanneer je teveel wasmiddel gebruikt of op een te lage temperatuur wast. Het zorgt ervoor, dat je was vies gaat ruiken. De waterhuishouding in je wasmachine zal ontregeld raken en er komen dus vlekken op je wasgoed. Het is belangrijk om al je vetluis goed te verwijderen.

De volgende stap

Het is nu tijd om het zeepbakje uit de wasmachine te halen en het goed schoon te borstelen. Spoel het bakje mooi schoon en laat het dan drogen. Het is mogelijk om het zeepbakje ook in de vaatwasser te doen. Het bakje is dan spic en span schoon. Sop nu op de plek waar het bakje zat alles uit. Hier zitten vaak nog volop zeepresten. Een doekje of borstel zijn handig om dan te gebruiken. Je kunt het dan weer volop genieten en gebruiken. Doe het dan weer op de juiste plek terug.

Vervolgens doe je een scheut azijn in een kop soda en doe je deze in de trommel. Doe nu een wasprogramma op 90 graden Celsius. De combinatie van het mixje en de hogere temperatuur laat alle vetten oplossen. Ook het vuil en kalk gaat er dan uit. Het is mooi om zo de hele wasmachine weer als nieuw te hebben. De was zal ook weer heerlijk fris gaan ruiken.

De laatste stap

Maak nu de buitenkant ook nog even schoon. Gebruik een sopje en een doek om het mooi schoon te maken. De wasmachine zal er hierna weer tip top uitzien. Je zal met nog meer plezier je kleren gaan wassen.

De volgende wasbeurten: een tip

Het is goed om bij de volgende was ronden wat minder wasmiddel te gebruiken. Het is niet goed voor je portemonnee om teveel te gebruiken, niet voor het milieu en ook niet voor je wasmachine. Het helpt je om veel problemen te voorkomen en om een goed werkende wasmachine te houden. Een goede wasmachine staat gelijk aan veel schone kleren.

Woontrends 2019: Wat is dit jaar goede smaak qua woon interieur?

Previous article

Verschillende online verdienmodellen – welke is het beste?

Next article

You may also like