InternetWerk & School

Verschillende online verdienmodellen – welke is het beste?

0

Geld verdienen op het internet. Is dat nu iets wat iedereen kan? Waar moet je op letten en wat is de sleutel naar succes. We begrijpen best dat je volop vragen hebt. Een van de zaken waar je op moet letten is het verdienmodel. Het is belangrijk om een verdienmodel te kiezen waarmee je ook jouw gewenste succes gaat behalen. De verschillende online verdienmodellen werken allemaal op hun eigen unieke manier. Welk is het beste? We gaan het met je bespreken in dit artikel. We geven je graag een aantal voorbeelden van de verschillende online verdienmodellen. Je krijgt zo een beter beeld waar we het over hebben en zelf kun je dan ook veel beter bepalen wat voor jou werkt.

De transactie

Het transactiemodel is eigenlijk heel eenvoudig of simpel. Je verkoopt iets online en daarvoor krijg je geld op je rekening. Het kan een boek zijn, een app, een product of een dienst. De relatie is simpelweg gefocust op deze transactie.

Een abonnement of lidmaatschap

Het is ook mogelijk om voor een lidmaatschapsmodel te kiezen. Je krijgt dan iedere maand geld op je rekening gestort voor het verlenen van diensten of voor het leveren van producten. Software as a service (SAAS) werkt op deze manier. Ook kun je een abonnement hebben om producten te leveren. Het kan gaan om pampers, scheermesjes en ook om eten. Er zijn vele succesvolle online modellen welke eten en recepten aanbieden.

De licentie

Het licentiemodel biedt de mogelijkheid om andere de rechten te geven op specifieke zaken. Je geeft ze eigenlijk niet, maar verhuurt ze aan een ander bedrijf. Het kan gaan om een naam, foto, logo of afbeelding. Wanneer iemand bijvoorbeeld de naam van Gerard Joling gebruikt dan krijgt hij daar geld voor. Natuurlijk moet je dit wel vooraf overleggen en de licentie hiervoor krijgen.

De verhuur van producten of diensten

Autoverhuurbedrijven zijn hier een goed voorbeeld van. Online huur je een auto om op vakantie te gaan of je familie te bezoeken.

Betalen voor het gebruik

Het is ook mogelijk om te verdienen door mensen ergens gebruik van te maken. Zo maak je waarschijnlijk gebruik van energie, internet en ook tv. Je maakt dan gebruik van het netwerk wat al aanwezig is. Hiervoor moet je dan afrekenen.

Premium

Het is goed om je producten als premium producten in de markt te zetten. Je kunt een gratis product weggeven en het premium product gaan verkopen. Het wordt ook wel een freemium model genoemd. Je geeft wat gratis weg om vervolgens een luxere versie (de premium) te verkopen.

Advertenties

Wanneer je een site hebt is het ook mogelijk om met advertenties en sponsoring geld te verdienen. Het kan gaan om je site, social media of andere uitingen. Het is mooi om hier zo gebruik van te maken. Zo werkt een krant ook. Daarnaast kun je ook gebruiken maken van Affiliate Marketing.

Waar moet je voor kiezen?

Het is moeilijk om je een specifiek verdienmodel te adviseren. Het is volledige afhankelijk van wat je doet en waar je mee bezig bent. Het is natuurlijk goed om de verschillende mogelijkheden te ontdekken om dan een keuze te maken. Mogelijk maak je een combinatie van de verschillende verdienmodellen om zo geld te verdienen met je online bedrijf.

De beste wasmachine schoonmaak tips

Previous article

Waarom wordt video marketing steeds populairder?

Next article

You may also like