Handig

Dit is de geschiedenis van het keyboard

0

Een keyboard is erg populair, maar wie kent tegenwoordig de geschiedenis nog van dit schitterende instrument. Veel mensen vermoeden dat een keyboard is afgeleid van de piano, maar dit is niet het geval. Ben jij benieuwd waar het keyboard dan van afstamt? Lees dan dit blogartikel en kom meer te weten over de geschiedenis van het keyboard.

De voorloper van het keyboard

Voor sommige mensen klinkt dit gek, maar de geschiedenis van de keyboard ligt dus niet bij de piano. Het lijkt veel op elkaar, maar toch heeft het geen directe relatie. De orgel is de voorloper van de keyboard. Het was niet gemakkelijk om een orgel van a naar b te krijgen, dus er werd gezocht naar een oplossing. Een orgel was te groot en de vervanger werd gezocht. De synthesizer werd gebouwd in 1964 door de Amerikaan Bob Moog. Dit was de voorloper van het keyboard. Rond 1980 werd het eerste keyboard ontstaan.

Keyboard met verschillend aantal toetsen

Niet elk keyboard heeft een gelijk aantal toetsen. Je kan zelf afvragen waarom dit zo is? Voor verschillende doelgroepen zijn er verschillend aantal toetsen op het keyboard. Neem bijvoorbeeld het keyboard met 61 toetsen. Deze wordt voornamelijk gebruikt om met beide handen te kunnen spelen en bij keyboardlessen. De kleinste variant uit de keyboard familie is het keyboard met 49 toetsen. Dit keyboard wordt vooral gebruikt door de jongste muzikanten.

Keyboard productie

De toetsen van een orgel werd vroeger gemaakt van ivoor. De handel in ivoor werd een omstreden onderwerp, dus er kwamen al snel alternatieven hiervoor. De opvolger van ivoor was hout met een laagje kunststof. Hout met een laagje kunststof was een beter alternatief dan ivoor omdat de handel in ivoor even later werd verboden.

Keyboard aanschaffen?

Heeft dit blogartikel jouw interesse gewekt tot het aanschaffen van een keyboard? Neem dan een kijkje op de website van MaxiAxi. MaxiAxi helpt je graag als je met vragen zit en heeft een ruim assortiment aan muziekinstrumenten. De specialisten van MaxiAxi helpen jou graag vinden wat je zoekt. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in licht- en geluidsapparatuur.

Welke aanhangwagen heb ik nodig?

Previous article

Hoe verzorg je een leuk uitje?

Next article

You may also like