Handig

Welke aanhangwagen heb ik nodig?

0

Er is voor iedere klus wel een geschikte aanhanger beschikbaar. Het aanbod aanhangers is erg uitgebreid. Het hangt af van wat je wil gaan vervoeren. Denk dan bijvoorbeeld aan machines, auto’s, bouwmaterialen, grind of zand. Ga je zware lading vervoeren, dan heb je ook een aanhanger nodig die je een hoog laadvermogen heeft en dus lading kan hebben. Het klinkt allemaal vrij logisch, maar toch is het vaak een keuze waar goed over nagedacht wordt en ook nog een lastige keuze is. Een aanhanger kopen is dus zo makkelijk nog niet. In deze blog zullen we een paar verschillenden soorten aanhangers behandelen om zo de keuze misschien wat makkelijker te maken.

Het verschil tussen een bakwagen en plateauwagen

Plateauwagens en bakwagens zijn de meest gebruikte aanhangers. Deze aanhangers zijn populair bij zowel zakelijke als particuliere gebruikers. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee type aanhangers? Het grote verschil tussen de aanhangers is dat bij een bakwagen de wielen naast de laadbak zitten en bij een plateauwagen de wielen onder de laadbak. Dit lijkt een klein verschil maar doordat de wielen aan de onderkant zitten van de plateauwagen kan je hierdoor ook de zijborden inklappen, zo kan je ook gemakkelijk met een heftruck laden en lossen. Iets wat bij een bakwagen niet kan. Daarom word een bakwagen vaak gebruikt door particulieren, voornamelijk voor huis en tuin gebruik.

Het verschil tussen een multitransporter en een autotransporter

Een multitransporter is een zeer veelzijdige aanhanger die je bijna voor alle klussen in kan zetten. Multitransporters worden vaak gebruikt bij het vervoeren van bijvoorbeeld machines en auto’s maar kan ook goed als normale plateauwagen gebruikt kunnen worden. De multitransporter word vaak uitgerust met een lier en oprijplaten. Bij een autotransporter zijn de borden vervangen door een reling of is de aanhanger volledig vlak. Dit is ook meteen het verschil tussen deze twee types. De reling van een autotransporter is ideaal voor het zekeren van de auto.

Ben je van plan om alleen machines te gaan vervoeren? Dan is de machinetransporter wat voor jou! Dit omdat deze een grote oprijklep heeft, dit maakt deze aanhanger ideaal om voertuigen met een ongelijke wielbasis of brede wielen gemakkelijk op de aanhanger te rijden.

De kipper

Wanneer je een aanhangwagen veel gebruikt en de aanhanger vaak moet laden en lossen, dan is een kipper ideaal. Daarom kiest de echte professional vaak voor de kipper aanhanger. De kipper heeft namelijk alle voordelen van een plateauwagen, alleen komt de kiepende functie van de laadbak er nog bij. Dit is natuurlijk super handig voor als er vaak groenafval of grind in en uit geladen moet worden. Dit scheelt enorm veel tijd en natuurlijk ook moeite.

Een kipper kan achterwaarts kippen maar dit kan ook driezijdig. Je kan een kipper op allerlei verschillende manieren bedienen.

de verschillende manieren om een kipper te bedienen

  • (J) handpomp
  • (P) elektrisch (extern laden) en handpomp
  • (N) elektrisch (extern laden)
  • (R) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening
  • (S) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening en handpomp

Welke aanhangers zijn er nog meer?

Er zijn natuurlijk nog meerdere type aanhangers die nog niet voorbij gekomen zijn. Om te beginnen de motortrailer, deze is ideaal als je op vakantie gaat en je op deze manier zo al die saaie kilometers op de snelweg kan voorkomen.
Als je denkt aan een aanhanger voor vakantie dan kan de bagagewagen natuurlijk niet achterblijven. De bagagewagen is de ideale aanhanger om spullen veilig en droog mee te nemen. Door de deksel aan de bovenkant kan je gemakkelijk bij de gehele lading.

Twijfel je over welke aanhanger je nodig bent. Neem dan gerust contact op met een aanhanger specialist. Een specialist in dit gebied is Aanhangwagendirect.nl. Neem gemakkelijk en snel contact op met de klantenservice. Aanhangers van Aanhangwagendirect staan bekend om de goede kwaliteit. Merken zoals Humbaur, Eduard en Anssems worden aangeboden.

Eetkamer inrichten? Dit zijn de tips van experts

Previous article

Dit is de geschiedenis van het keyboard

Next article

You may also like