Geld

Dit kan factoring voor jouw bedrijf betekenen

0

Als je zelfstandig ondernemer bent, dan weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het kan zijn om de cashflow van jouw bedrijf bij te benen. Als je ooit een klant of project hebt moeten afwijzen omdat je niet genoeg geld in kas hebt, dan kan factoring je misschien helpen. Benieuwd of factoring voor zzp iets voor jou is? Lees dan verder voor een uitleg over hoe factoring werkt en waarom het zo nuttig kan zijn voor ondernemers zoals jij.

Maakt geld vrij in je bedrijf

Factoring is een manier om geld in jouw bedrijf te krijgen. Het geld komt van een externe bron, het factoringbedrijf, en het wordt een deel van je werkkapitaal. Hierdoor komen andere middelen in het bedrijf vrij en kun je sneller groeien dan ooit tevoren.

Betere cashflow voorspelling

Een betere cashflow prognose zal een positief effect hebben op jouw bedrijf. Je zult een nauwkeurigere bedrijfsplanning kunnen maken, die op zijn beurt zal helpen bij de ontwikkeling van jouw bedrijfsstrategie. Een sterkere bedrijfsstrategie kan leiden tot een beter cashflow beheer en uiteindelijk tot meer winst.

Geen late betalingen

Wanneer je facturen naar een factoringbedrijf stuurt, heb je geen last meer van laattijdige betalingen. Je hoeft je geen zorgen te maken over slechte schulden en slechte kredietscores. Een factoringbedrijf zal er voor zorgen dat jouw kredietscore goed blijft. Dit is goed nieuws voor jouw bedrijf, want geen late betalingen betekent onder meer ook:

–   Minder stress;

–   Minder ergernis voor jou en je klanten;

–   Geen zorgen meer over incasso’s of boetes.

Kosten van financiering zijn lager

Factoring is een beter alternatief voor traditionele leningen, kasvoorschotten, rekening-courantkredieten en creditcards.

Wanneer je een traditionele lening aangaat, leent jouw bedrijf geld van een externe bron. De bank of een andere kredietverstrekker zal zijn geld willen terugverdienen door rentekosten aan te rekenen op het bedrag dat hij jou leent. Daarnaast kunnen zij ook kosten in rekening brengen, zoals aanvraagkosten en administratiekosten, die na verloop van tijd oplopen. Ook zijn er vaak boetes als je de schuld niet kunt terugbetalen zoals overeengekomen. Dit betekent dat het erg duur kan zijn om geld te lenen op deze manier, vooral als je financieel worstelt of wanneer je een slechte kredietgeschiedenis hebt.

Is factoring handig voor een zzp’er?

Factoring is een goede optie voor een bedrijf waarbij de facturen snel betaald moeten worden. Het is ook nuttig voor bedrijven die cashflowproblemen hebben en een kapitaalinjectie nodig hebben om het hoofd boven water te houden.

Als je een eigen bedrijf hebt en al meer dan een paar jaar als zelfstandige werkt, weet je waarschijnlijk uit eerste hand hoe moeilijk het kan zijn om de dagelijkse uitgaven bij te houden terwijl je op betalingen van klanten wacht. Factoring is dan een erg handige optie!

Een persoonlijk telefoonhoesje in een paar eenvoudige stappen

Previous article

Tips voor het afsluiten van een internet en TV abonnement 

Next article

You may also like