Huis & Tuin

Dit zijn de trends voor ramen en lichtinval 2020

0

Als het aankomt op interieur zijn we nooit uitgepraat en ook trends blijven komen en gaan. Hoe zien je ramen er komend jaar uit?

Minimalistische ramen

Minder is meer gold vooral in het afgelopen jaar. Ook in 2020 gaan we die trend doorzetten. Je ziet dat met name in lekker moderne huizen, de ramen daarin meegaan. Er wordt vaak gekozen voor minimalistische frames of soms helemaal geen frames, maar een groot venster. Zo houd je het glas het puurst en de decoratie het meest minimalistisch. Veel mensen die een stak ingerichte woonkamer hebben, gaan ook voor strakke ramen en vaak in de kleurencombinatie van zwart/wit. Dat geeft ook een rustige en strakke uitstraling.

Aluminium steel look

Van aluminium kan je heel gemakkelijk mooie raamvensters maken. De razend populaire industriële look creëer je door aluminium in het zwart als venster te gebruiken. Dat kan je doen door een hele glasplaat te gebruiken of patronen in het raam terug te laten komen. Bij een moderne inrichting kan je kiezen voor herhaling in de ramen, bijvoorbeeld bovenin drie extra frames met kleinere raampjes, een driehoek of zelfs rondjes. Als het maar symmetrisch is en herhaaldelijk terugkomt. Zo bereik je het optimale resultaat.

Aluminium en hout

Wat ook zeer populair is, is om de industriële look te combineren met hout. Dat zien we ook veel gebeuren in moderne inrichtingen. Vaak met donkere stalen buizen en zacht warm hout. Daar kan je ook prachtige ramen van maken. Vaak met zwart aluminium voor de moderne look en hout erbij om geen charme te verliezen.

Lichtinval

Mocht je niks aan de ramen zelf willen veranderen, dat is natuurlijk een iets grotere ingreep in je huis, kan je ook altijd spelen met lichtinval en nieuwe gordijnen. Je hoeft geen traditionele gordijnen te kopen. Voor je favoriete nieuwe raamdecoratie ga je naar raamdecoratie.com en zoek uit wat er allemaal mogelijk is. Je kan bijvoorbeeld gaan voor houten jaloezieën. Je doet ze open als je naar buiten wil kijken en je kan ze sluiten als je meer privacy wil. Ze zien er ook nog goed uit ook!

Vouwgordijnen

Een andere gordijntrend die helemaal terug is, is het vouwgordijn. Dat klinkt enorm oubollig, maar is het zeker niet. Een vouwgordijn is een makkelijke manier om moderne raamdecoratie in huis te halen. Het is een stuk speelser dan één groot hangend gordijn en door de symmetrische vouwen oogt het ook rustig aan de ramen. Fijn voor mensen die wel houden van een stoffen gordijn, maar ook mee met de trends willen.

Hoeveel elektrische auto’s zijn er verkocht in 2019 en verwacht in 2020?

Previous article

Een goede houding, maar een comfortabele stoel? Let hier op!

Next article

You may also like