GezondHuis & Tuin

Een goede houding, maar een comfortabele stoel? Let hier op!

0

Zit je vaak voorover en hangen je schouders erbij? Niet echt een goede houding, maar te lang zo zitten kan ook zorgen voor rugklachten en pijntjes. Gelukkig zijn er ook stoelen die je houding verbeteren én die lekker zitten!

Opmeten

Als je een echt goede stoel wil, kan je het allerbeste jezelf laten opmeten en een zit-test doen. Wat is jouw houding en hoe zit je? Het is belangrijk om de goede maten te weten. Niet iedereen kan namelijk even goed en rechtop zitten in dezelfde stoel. Iedereen heeft een ander postuur en andere lengte. De ene stoel kan voor jou heel goed zitten en voor iemand anders in het gezin al zorgen voor een zere rug. Een goede stoel is persoonlijk en zou ook persoonlijk moeten worden aangemeten.

Vraag advies

Alleen op zoek gaan naar een goede stoel is een vrij lastig klus. Als je niet goed weet hoe jij zit en hoe je eigenlijk zou moeten zitten, is de kans groot dat een nieuwe stoel ook een verkeerde aankoop wordt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Laat je daarom goed adviseren. Experts van Urbansofa helpen je graag aan de juiste zithouding en een stoel die ook goed in je interieur past.

Sta-op-stoel

De naam sta-op-stoel doet denken aan een stoel voor iemand die zelf niet meer op kan staan. Niets is minder waard. Deze stoel is perfect voor het verhelpen van rugklachten en ziet er ook nog eens mooi en modern uit. Het belangrijkste, hij geeft goede ondersteuning voor je rug en nek. Het belangrijkste tijdens het zitten is het bewegen tussendoor. De tussenwervelschijven kunnen dan in goede conditie gehouden worden. Deze stoel heeft verschillende standen: sta-op, liggen, kantelverstelling en beenondersteuning.

Kantoorstoel

Zit je vaak en lang achter je bureau op kantoor of voor je werk? Grote kans dat je een groot deel van de dag verkeerd zit. Er bestaan ook staande bureaus, maar lekker zitten werken in een goede houding is natuurlijk ook fijn. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om op een yogabal te gaan zitten. Die zorgt ervoor dat je je buikspieren moet aanspannen om recht te blijven zitten. Ook zijn er krukken met een fijn zitvlak en zonder rugsteun. Ook dan word je gedwongen om rechtop te zitten door de missende rugleuning. Zo kan je dus ook minder snel meegaan met de verkeerde houding van een stoel.

Dit zijn de trends voor ramen en lichtinval 2020

Previous article

Wat is een reclamemast? En hoe duur is dat?

Next article

You may also like