Huis & Tuin

DIY: leuke klusjes voor in het weekend

0

Zo’n leuk zelfgemaakt wandkleed, een vogelhuisje in elkaar zetten of een comple cabin in de tuin maken? Al deze klusjes, groot of klein, vallen onder de noemer DIY. En het internet staat er vol mee. Je zou elk weekend een nieuwe kunnen uitproberen! In dit artikel lees je er meer over. Lees je mee?

DIY staat voor Do It Yourself. En is dus Engels voor doe-het-zelven. Een DIY-klus is vaak niet heel ingewikkeld. Het internet staat vol met uitlegvideo’s of artikelen die je precies aan de hand meenemen. En zelfs in de winkel kun je boeken vol met leuke ideeën kopen. Wil je regelmatig een leuke DIY doen? Zorg er dan voor dat je investeert in goed gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan festool gereedschap.

Doe-het-zelven is natuurlijk al heel lang hip. Dat komt omdat iets zelf maken veel leuker is dan iets kant-en-klaar in de winkel kopen. Je hebt DIY-klussen in alle vormen en maten.

Zo zorg je ervoor dat een DIY-klus altijd slaagt

  1. Kijk eerst de complete video of lees alle stappen. Zo weet je goed wat er precies allemaal gaat gebeuren. Maak eventueel nog wat aantekeningen.
  2. Let goed om de handelingen die ze doen. Soms lijkt het heel gemakkelijk. Als het kan oefen dan eerst op bijvoorbeeld papier of met karton. Voordat je bijvoorbeeld met stof of hout aan de slag gaat.
  3. Neem de tijd. Soms lijkt het in de video alsof het in enkele minuten is gedaan. Maar in werkelijkheid neemt het soms wel een hele dag in beslag. Ook omdat het voor jou allemaal nieuw is, maar voor degene die het uitwerkt waarschijnlijk een routineklus.

Zelf aan de slag!

Zoals je kunt lezen staat het internet dus bol van leuke DIY-klussen. Denk bijvoorbeeld aan zelf een planner maken, een mooie hanger van ijzerdraad. Aan de slag met mozaïek. Boekenleggers maken, tafeltjes van oude boomstronken. Een boekenkast van een pallet en ga zo maar door. Je kan het zo gek niet bedenken of er is een DIY van.

In deze video zie je heel veel DIY achter elkaar staan. Zo kun jij direct de perfecte voor het weekend vast uitzoeken!

Blackjack spelen ingewikkeld? Niet met deze tips!

Previous article

Manieren om kunst te verkopen

Next article

You may also like