Handig

Manieren om kunst te verkopen

0

Ben jij artistiek en wil je jouw eigen gemaakte kunst verkopen? Er zijn verschillende manieren om je kunst te verkopen. Allereerst zul je moeten kijken naar de doelgroep, er zijn namelijk veel verschillende kunstvormen om te verkopen. Lees hier meer over manieren om kunst te verkopen.

Soorten kunst

Er zijn heel veel verschillende soorten kunstvormen. Misschien ben jij beeldhouwer, schilder of grafisch vormgever. Of ben je een verzamelaar die NFT gaat kopen om vervolgens weer door te verkopen? Zo zijn er mensen die kunst maken voor hun plezier of met commerciële doeleinden. Kunst kan zowel functioneel als non-functioneel zijn. Ga daarom na wat jij precies doet, wat het doel is en wie jouw doelgroep is. Misschien heb je een bepaald thema waar jij je op richt en kun je mensen bereiken die ditzelfde thema interessant vinden. Zodra je weet op wie jij je kan richten kun je gaan kijken waar je je kunst kunt verkopen.

Online

Het internet is de perfecte manier om kunst te verkopen. Sinds de opkomst van corona gaat alles online, zo zijn er galeries die online-exposities organiseren en is de verkoop zelfs gestegen. Maar niet iedereen kan of wil bij een galerie terecht komen, gelukkig zijn er veel manieren om online te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan speciale platforms gericht op jouw richting, waar dus ook bezoekers komen die hier naar op zoek zijn. Daarnaast kun je via Etsy, Marktplaats of speciale kunst websites een verkoop starten. Zo lang je maar weet waar jij je doelgroep kunt vinden kun je hier een advertentie online zetten. Bekijk ook of er aanbod is dat vergelijkbaar is met jouw aanbod, en houd in de gaten of dit ook wordt verkocht. Je kunt altijd inspiratie opdoen met advertenties van de concurrent.

Kunstbeurzen

Een andere manier om jouw kunst te verkopen is een kunstbeurs. Er zijn wereldwijd kunstbeurzen te vinden, sommigen met een bepaald thema en anderen meer algemeen. Je kunt online diverse artikelen vinden over welke kunstbeurzen er allemaal bestaan. Bekijk een aantal websites van deze beurzen, deze beurzen worden namelijk ook bezocht door kopers. Daarnaast trekt het ook aandacht en is het goed voor je naam. Soms moet je voldoen aan bepaalde eisen, zoals een thema, formaat of moet je een aanvraag doen om in aanmerking te komen. Ook zijn er bedrijven die een vergoeding vragen om jouw kunst te laten verschijnen voor het publiek.

Social media

Social media kanalen zijn altijd een goed idee om je kunstwerken te promoten. Een geschikt kanaal voor het posten van je kunstwerken is Instagram, omdat dit vooral visueel gericht is. Het aanmaken van een account is vrij laagdrempelig en kan door iedereen gedaan worden. Zorg ervoor dat je regelmatig op vaste tijden post, de juiste hashtags gebruikt en volg ook andere kunstenaars. Misschien komt er wel eens iemand op jouw account terecht die een werk van jou wil kopen. Je kunt ook linken naar je (eventuele) webshop, zodat bezoekers direct kunnen kopen. Licht ook mensen in je omgeving in zodat iedereen op de hoogte is.

DIY: leuke klusjes voor in het weekend

Previous article

Schoonheidssalon aan huis beginnen: handige tips

Next article

You may also like