Huis & Tuin

Een laurierhaag onderhouden – hoe doe je dat eigenlijk?

0

Een mooie laurierhaag is nog altijd dé manier om je tuin mee af te schermen. Nu is het wel een feit dat het onderhouden van zo’n haag niet altijd even makkelijk is. Niet zo gek dat er ieder jaar veel mensen zijn die zoeken op: Hoe onderhoud je een laurierhaag? Mocht ook jij moeite hebben om deze haag te onderhouden dan hebben we goed nieuws voor je. In dit artikel hebben we de belangrijkste info namelijk voor jou op een rijtje gezet. Door dit goed door te lezen weet je precies waar jij op moet letten bij het tuinieren!

Snoei je haag op de juiste manier

Dit is een tip die wij meegeven voor het snoeien van alle verschillende soorten haagplanten. Het snoeien van je laurierhaag is een must als je hem mooi wilt houden. Begin met het snoeien van beschadigde of dode takken. Dit zorgt ervoor dat je kunt voorkomen dat plantenziektes zich kunnen verspreiden naar gezonde delen van de haag. Gebruik vervolgens een heggenschaar om de haag op de gewenste hoogte en breedte te brengen. Draag hierbij altijd handschoenen en beschermende kleding, laurierbladeren kunnen namelijk voor wat irritatie aan de huis zorgen.

Geef je haag voldoende water

Laurierhagen hebben regelmatig water nodig om gezond en vitaal te blijven. Geef je haag daarom een keer per week een grote hoeveelheid water. Zorg er daarnaast ook voor dat de grond rond de wortels verzadigd is. Als het een bijzonder droge maand is dan moet je wellicht vaker water geven om te voorkomen dat de haag uitdroogt. Het spreekt voor zich dat je ook weer niet hoeft te overdrijven. Bij het wateren van je haag gaat het dan ook echt om de juiste balans.

Bemest je haag met regelmaat

Het bemesten van je laurierhaag kan bijdragen aan een gezonde groei. Ook zorgt het voor een levendig blad en een gezonde uitstraling. Gebruik een langzaam vrijkomende meststof die speciaal is samengesteld voor hagen of groenblijvers. Breng de meststof aan volgens de aanwijzingen op de verpakking en geef de haag na gebruik goed water. Door dit te doen weet je zeker dat jouw haag pas echt volledig tot zijn recht zal komen in de tuin. Deze mest kan je in het tuincentrum vinden, al is het vandaag de dag ook mogelijk om het online te bestellen. Let wel even op het feit dat je hier vaak voor fikse verzendkosten komt te staan door het hoge gewicht.

Denk aan de ongediertebestrijding

Laurierhagen kunnen verschillende plagen aantrekken. Hier moet je denken aan mijten, bladluizen en schildluizen. Controleer daarom altijd regelmatig of er tekenen van ongedierte zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld gekrulde of verkleurde bladeren zijn. Als je tekenen van aantasting ziet, gebruik dan een natuurlijk insecticide of pesticide om het probleem te bestrijden. Door er op tijd bij te zijn is het mogelijk om te voorkomen dat de plaag je hele tuin overneemt. Wel zo prettig natuurlijk als je in alle rust van je tuintje wilt kunnen genieten.

Gemakkelijk en gezellig: Een barbecue organiseren met vrienden

Previous article

Comfortabel thuiskantoor inrichten met déze tips

Next article

You may also like