Huis & Tuin

Comfortabel thuiskantoor inrichten met déze tips

0

Het is steeds gebruikelijker om (soms) vanuit huis te werken. Het is daarbij wel zo prettig om een goed thuiskantoor in te richten, zeker als je hier vaak te vinden bent. Maar hoe ziet een comfortabel thuiskantoor er nu eigenlijk uit? Ontdek handige tips!

Goede koffie (en een gezellige koffiehoek)

Geen werkdag zonder koffie! Zie daarom niet alleen je bureau als belangrijk plekje in je thuiskantoor, maar richt ook een gezellige koffiehoek in. Het is toch een geweldig idee om direct naast je bureau een vers kopje koffie te bereiden? Als je niet veel ruimte hebt, is het een optie om een klein koffiezetapparaat bij je werkplek te plaatsen. Ga voor koffie met een eenvoudige bereiding, zoals koffiecups. Je kunt de keuze voor koffie op je thuiswerkplek ook laten afhangen van het merk. Trakteer jezelf op ware luxe met Starbucks koffiebonen. Dit maakt dat je iedere dag alleen maar meer uitkijkt naar dat koffiemomentje. Nu nog je favoriete koffiekopjes erbij, en de boel is compleet.

Afzonderlijke ruimte

Het is optimaal als je een afzonderlijke ruimte kunt inrichten als thuiskantoor. Denk aan een extra kamer op de bovenverdieping van je woning, of anders een hoekje in de slaapkamer. Ga in ieder geval voor een werkplek met zo min mogelijk afleiding – zowel binnen- als buitenshuis. Je wilt je immers goed kunnen concentreren gedurende de dag. Lukt dat niet? Dan is een noise cancelling koptelefoon ook nog een optie.

Apparatuur

Zorg voor goede apparatuur bij je thuiswerkplek. Een noise cancelling koptelefoon kan een nuttig accessoire vormen, waar we het hierboven al over hadden. Handig voor meetings! Maar nog wel belangrijker? Je laptop, beeldscherm, toetsenbord en muis. Zorg dat het allemaal goed werkt en bovenal dat jij er goed mee kunt werken. Het beeldscherm moet bijvoorbeeld op de perfecte hoogte staan, zodat je rechtop kunt zitten – dit voorkomt rug- en nekklachten. Verder is het prettig dat de laptop waar je thuis op werkt net zo krachtig is als de computer of laptop die je op een externe werkplek gebruikt (mocht het niet om hetzelfde apparaat gaan). Veel werkgevers bieden een vergoeding aan voor het inrichten van de thuiswerkplek: je kunt hier eens naar informeren.

Bureau en bureaustoel

Je brengt natuurlijk de hele dag door aan je bureau, op je bureaustoel. Maak dus dat je er comfortabel bij zit. Wees hier kritisch op. Zit de bureaustoel net niet goed? Dan is het niet de beste keuze. De stoel moet goed te verstellen zijn, voor een ergonomische werkplek. Het bureau moet stevig zijn, evenals ruim genoeg.

Aankleding

Je thuiskantoor mag best een beetje gezellig zijn. Zorg voor wat aankleding, zoals posters aan de muur of een vloerkleed onder het bureau. Het moet niet te druk worden, maar saai hoeft het zeker niet te zijn. Sterker nog, je creativiteit mag geprikkeld worden met mooie decoratie.

Opbergruimte

Voorkom dat het een rommeltje wordt in je thuiskantoor! Dit maakt namelijk dat je je minder goed kunt concentreren. Met opbergruimte krijgt alles een eigen plekje: van notitieboekjes tot opladers. Tot slot heb je zelf natuurlijk ook in de hand hoe je werkplek eruitziet. Ruim aan het eind (of aan het begin) van iedere werkdag even de boel op. Dan is het nooit veel werk. En je thuiskantoor is zo een fijne plek om te vertoeven!

Een laurierhaag onderhouden – hoe doe je dat eigenlijk?

Previous article

Welke dozen zijn geschikt voor verschillende producten?

Next article

You may also like