Handig

Een optimale werking van je machine met een automatische vetsmering

0

Om je machine optimaal te laten draaien, is een periodiek onderhoud cruciaal. Hierbij hoort natuurlijk ook het smeren van de verschillende onderdelen en toepassingen. Echter loopt het hier vaak mis wanneer je kiest voor een manuele vetsmering: je smeert te laat of gebrekkig, of je raakt niet goed bij elk onderdeel, waardoor bepaalde lagers of de volledige machine gaat falen en de productie moet worden stilgelegd. Het smeren van bepaalde onderdelen in je machine is dan ook een vak apart, en vraagt heel wat kennis en vakkundigheid. Daarom is een automatische vetsmering vaak het beste alternatief voor deze manuele handeling. Hiermee omzeil je alle bovenstaande nadelen, en ben je zeker van een geautomatiseerd en correct proces. Bovendien is het tijdbesparend, beter voor het milieu én zal het op termijn je kosten aanzienlijk verminderen.

Automatische smering van uw kettingen

Een automatische smering kan bij zowat elk systeem dat vraagt om een vetsmering. Zo ook bij kettingen. Denk bijvoorbeeld aan transportkettingen, aandrijfkettingen, kettingwielen, hijskettingen… Omdat kettingen zeer fijne onderdelen bevatten, moet je er goed op letten dat het smeermiddel zich overal tussen kan wringen. Alleen zo vermijd je wrijving of slijtage aan de ketting. Het spreekt dus voor zich dat een automatisch smeersysteem veel effectiever én efficiënter zal zijn dan wanneer je zelf manueel het vet op de kettingen gaat smeren. Afhankelijk van het type ketting, ga je voor het bijhorende smeersysteem. Zo kan je bij Lion Oil bijvoorbeeld kiezen uit de MLZ-oliesmering of de LOP129-oliesmering.

Het belang van compressorsmeringen

De smering van de zuigcompressoren in je machines is van groot belang voor de algehele werking ervan. De olie die wordt aangebracht, heeft namelijk een aantal nuttige functies. Uiteraard worden de lagers gesmeerd, maar bovendien zorgt de olie voor koeling om te vermijden dat de compressors niet oververhit raken. Daarnaast heeft de olie een afdichtende werking.  

De specifieke smering van roltrappen

Het smeren van roltrappen vergt toch wel wat kennis, en is niet zo eenvoudig als het lijkt. Daarom komt een automatisch smeersysteem hierbij als geroepen. Ga hierbij zeker voor een automatisch gericht smeersysteem. Hierbij worden de timing van de injectie en de dosering volledig geperfectioneerd en gebeurt het hele proces van smeren op een doordachte manier, om zo het maximale te besparen.

Twijfel niet langer!

Verlies geen tijd, geld of kwaliteit door een verkeerde smering van jouw machines en zijn onderdelen. Gebeurt de oliesmering in jouw bedrijf nog steeds manueel? Denk dan eens na over een automatisch smeersysteem. Het lijkt misschien een grote kost, maar een perfect op maat ontworpen smeersysteem leidt op termijn voor aanzienlijke besparingen in je onderhoudsbudget. Bovendien is de techniek veel efficiënter dan een manuele handeling. Met andere woorden: het is de investering meer dan waard.

Lion Oil kan dankzij zijn uitgebreide en vakkundige kennis de meest geschikte smeersystemen aanbieden, om zo uw productie te verhogen en de onderhoudskosten te drukken. Benieuwd naar al hun diensten en producten? Neem dan meteen een kijkje op hun website.

Tips om jouw geld terug te krijgen!

Previous article

Pallet of pakketje?

Next article

You may also like