Huis & Tuin

Eetkamer inrichten? Dit zijn de tips van experts

0

De eetkamer is de plek in huis waar je vaak met anderen samenkomt om samen te genieten van het eten, het over jullie dag te hebben en dichter bij elkaar te komen. Het inrichten van een eetkamer kan daarentegen soms nog best een uitdaging zijn. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de eetkamer een gezellige uitstraling heeft, zonder dat het rommelig wordt? In dit artikel verzamelen we een paar handige tips voor het inrichten van een eetkamer.

Kies voor een ronde tafel

Een ronde tafel heeft veel voordelen ten opzichte van een rechthoekige tafel, met misschien wel als belangrijkste: je kunt al je mede-eters zien. Daardoor voorkom je dat je aan de linkerkant van de tafel heel andere gesprekken voert dan aan de rechterkant van de tafel. Daarnaast zijn ronde tafels ook heel trendy en kun je kiezen voor veel verschillende materialen, zoals een ronde eettafel hout.

Stoelen met een zachte uitstraling

Stoelen aan een eettafel moeten in de eerste plaats vooral functioneel zijn. Daar zijn veel mensen het over eens. Toch betekent dat niet dat de stoelen daarnaast niet óók mooi of gezellig kunnen zijn.  Zo zou je kunnen kiezen van mooie, brede eetkamerstoelen met een zachte textuur, waardoor de stoelen warm en knus ogen.

Een kleed

Veel mensen denken dat een kleed niet geschikt is voor de eetkamer. Hij zou wel goed inde woonkamer passen, maar in een eetkamer, met alle risico’s voor besmetting van dien? Hoewel het misschien niet je eerste associatie is, kan een kleed het juist heel goed doen in de eetkamer. Het geeft een veel huiselijkere en warmere uitstraling, en wanneer je kiest voor een laagpolig kleed kun je hier ook makkelijk stoelen een tafel op zetten. Door te kiezen voor een donkere kleur hoef je niet bang te zijn dat het kleed vies wordt wanneer er een keertje eten op vlat.

two woman standing beside woman sitting in front of table

Een collectie servies

Veel mensen hebben een verzameling van verschillende serviesitems. Een paar borden uit de studententijd, bestek wat ooit nieuw gekocht is, en ga zo maar door. De combinatie van deze verschillende collecties zorgt echter van een rommelig geheel Misschien is het goed om alles eens goed uit te zoeken, de spullen die je niet meer gebruikt naar de kringloop te brengen. Het hebben van één serviesset geeft verbinding en eenheid en geeft rust voor alle eters. Dat maakt dat de kleuren of prints van servies ook minder afleiden, dus experimenteer er lekker op los met al die kleuren!

Alles wat je moeten over promotiecodes

Previous article

Welke aanhangwagen heb ik nodig?

Next article

You may also like