Handig

Goedkoop een elektrische auto leasen? Maak een vergelijking!

0

Wil je graag elektrische rijden, maar ben je niet bij machte om een elektrische auto te kopen? Dan kun je er eentje leasen. Omdat de leaseprijs van elektrische auto’s behoorlijk kan verschillen, is het verstandig om een vergelijking te maken voordat je een leasecontract afsluit. Op deze maner lukt het je namelijk om goedkoop een elektrische auto te leasen. In deze tekst zetten wij de belangrijkste aandachtspunten bij elektrische leaseauto’s vergelijken voor je op een rijtje.

Gebruik een vergelijkingssite
Als je nog niet eerder een elektrische auto geleaset hebt, weet je waarschijnlijk niet hoe je het beste een vergelijking kunt maken. De kans is groot dat je een blik werpt op het aanbod op de eerste site die je tegenkomt. Dit is inderdaad een manier om elektrische leaseauto’s te vergelijken, maar je beperkt je dan tot het aanbod van slechts één aanbieder. Op deze manier lukt het je waarschijnlijk niet om de beste private lease elektrische auto te vinden.

Voor het vinden van de beste elektrische leaseauto moet je het aanbod van verschillende partijen met elkaar vergelijken. Dit kun je doen door de site van meerdere leasemaatschappijen te bezoeken. Wanneer je deze aanpak hanteert, ben je bijzonder veel tijd kwijt. Dit is niet het geval als je gebruik maakt van een vergelijkingssite. Nadat je hier jouw wensen hebt ingevuld, vergelijkt zo’n site de elektrische auto’s van verschillende leasemaatschappijen met elkaar. Hierdoor weet je binnen de kortste keren welke elektrische auto’s aan jouw voorwaarden voldoen.

Richt je niet alleen maar op de prijs
De gemiddelde Nederlander heeft er een hekel aan om ergens te veel voor te betalen. Geldt dit ook voor jou? Dan kijk je waarschijnlijk als eerste naar de prijs. Hier kunnen wij ons iets bij voorstellen, maar toch is dit niet het enige waar jij je op moet richten. Er zijn namelijk nog andere aandachtspunten. Kijk bijvoorbeeld ook naar de actieradius van de auto die je op het oog hebt. Je wilt immers niet om de haverklap stoppen om de accu weer op te laden. Vergeet ook niet om naar de voorwaarden van het leasecontract te kijken. Als je hier een blik op werpt, ontdek je snel genoeg of er addertjes onder het gras zitten.

Kijk naar occasions
Wil je een nieuwe elektrische auto leasen? Dan betaal je hier vaak een flink bedrag per maand voor. Als dit je te gortig is, moet je private lease niet direct uit je hoofd zetten. Je kunt namelijk ook voor een occasion kiezen. Het aanbod tweedehands elektrische auto’s is nog niet bijzonder groot, maar de mogelijkheden worden steeds groter. Het grote voordeel van zo’n occasion is dat het maandbedrag lager uitvalt. De dagwaarde van de auto ligt immers lager en dat is voor leasemaatschappijen een belangrijke factor bij het bepalen van de leaseprijs.

Babykamer verlichten

Previous article

Ontdek dé voordelen van een urenregistratie

Next article

You may also like